Lino Červar napravio promjenu prije današnjeg meča s Brazilom
Červarova Hrvatska ima u drugom krugu igrati još protiv Brazila, Njemačke i Francuske, a ako danas pobijedi preuzet će lidersku poziciju u grupi

Slišković u timu

Lino Červar napravio promjenu prije današnjeg meča s Brazilom

E. Škorić

Hrvatska u prvoj utakmici druge faze Svjetskog rukometnog prvenstva igra danas protiv Brazila od 18 sati.

Hrvatska će u Koelnu imati novu utakmicu i favorit je protiv Brazila, mada je na ovom turniru južnoamerička selekcija već pokazala koliko može da bude opasna.

Uoči ove utakmice hrvatski selektor Lino Červar napravio je još jednu promjenu, pa je umjesto Krešimira Kozine pozvao Ivana Sliškovića.

Kozina je bio dio hrvatske reprezentacije u prvom krugu SP-a, a u pobjedi nad Makedonijom zabio je jedan gol, dok je protiv Bahreina postigao tri gola.

Ipak, nije ima puno prostora na mjestu pivota pored Željka Muse i Marina Šipića, pa je sada mjesto u timu prepustio Slišković, koji igra na poziciji lijevog vanjskog.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

on je 18 mjeseci bio izvan parketa zbog mononukleoze, a sjajni šuter zasigurno će pomoći Kaubojima u duelu s Brazilom, Njemačkom i Francuskom.

Hrvatska je prenijela četiri boda u drugi krug, a ako večeras pobijedi Brazil ide na prvo mjesto i borit će se za prve dvije pozicije i plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije