Francuskoj derbi protiv Slovenije, Island uvjerljiv, Brazil i Crna Gora se mučili

SP u rukometu

Francuskoj derbi protiv Slovenije, Island uvjerljiv, Brazil i Crna Gora se mučili

E. Škorić

Odigrane su utakmice trećeg, posljednjeg kola prve faze Svjetskog rukometnog prvenstva, a derbi u terminu od 18 sati odigral isu Francuska i Slovenija.

Francuzi i Slovenci su sa po dvije pobjede već osigurali plasman u drugi krug u grupi B, a borba za prvo mjesto pripala je Francuskoj koja je slavila sa 35:31.

Gilleovi izabranici vodili su 16:14 na poluvremenu, da bi u nastavku pojačali tempo i stigli do još uvjerljivije prednosti i sigurne pobjede, pa su ostali maksimalni sa 3:0, dok Slovenija dalje ide sa omjerom 2:1. U grupi su još Poljska i Saudijska Arabija, koje će u direktnom okršaju od 20:30 sati odrediti trećeg putnika u drugi krug takmičenja.

Šesterostruki svjetski te trostruki olimpijski i evropski prvaci Francuzi slavili su na krilima Mahea i Remilija koji su dali po sedam golova, Nahi je dao pet, a Nikola Karabatić četiri gola. Vlah je sa devet golova bio najbolji slovenski igrač, a Bombac je sa pet golova također pružio dobru partiju.

Island je očekivano razbio Južnu Koreju sa 38:25 u grupi D i stigao do druge pobjede, dok će Južna Koreja napustiti takmičenje sa tri poraza. Osim Islanda, dalje će iz grupe D i Mađarska te Portugal.

Rikhardsson je predvodio Islanđane u visokoj pobjedi sa 11 pogodaka, Elisson je postigao osam, dok je šest postigao Kristajnsson.

Crna Gora se mučila s Čileom, na kraju slavila sa 35:33 u meču grupe A. Bila je to druga pobjeda Crnogoraca, koji idu dalje sa Španijom i Iranom, a Čile mora kući.

Miloš Vujović je briljirao, postigao je 12 golova, a Branko Vujović devet. Crna Gora će u narednoj fazi igrati sa Francuskom, Poljskom i Slovenijom i dalje je prenijela dva boda.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Brazilci su sa 30:28 dobili Zelenortske otoke, te su stigli do druge pobjede. Iz grupe C prolaze dalje sa Švedskom i današnjim rivalom, a po svemu sudeći ispada Urugvaj kojeg večeras čeka duel sa favorizovanom Švedskom i samo čudo može pomoći da se napravi senzacija, a i u tom slučaju bi Južnoamerikanci ispali.

Rezultati Svjetskog prvenstva, treće kolo, ponedjeljak:
Brazil - Zelenortska Republika 30:28
Crna Gora - Čile 35:33
Južna Koreja - Island 25:38
Slovenija - Francuska 31:35

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi