Crna rupčaga: Prvi gol dali u 17. minuti!
(Foto: Screenshot)

Historijski podvig Andreasa Palicke

Crna rupčaga: Prvi gol dali u 17. minuti!

Nije to bio baš meč za poželjeti, ali je po jednoj "sitnici" jedinstven, prosto nevjerovatan.

U meču rukometne Bundeslige između favoriziranog RN Lowena i Lemga desila se rijetko viđena serija, odnosno nezamisliv kolaps jedne ekipe - kod nas se to zove crna rupa, ovo je pak rupčaga.

Nebitno, što je na kraju Lowen dobio 21 golom razlike, bilo je 38:17, već što je to učinio najviše zahvaljujući brutalnim početkom koji je trajao 16 minuta.

Za to vrijeme domaćin je postigao 14 golova, a gost čitavih - nula! Tek je na isteku 17. minute Lemgo prvi put zatresao mrežu, i to igrajući bez golmana. Katastrofalno poluvrijeme okončali su s četiri postignuta gola.

Golman Andreas Palicka završio je meč sa historijskim postotkom odbrana, od 83 posto.

Serija kakvu ni stariji ljubitelji rukometa ne pamte.

"Nikada nisam doživio takvo nešto", komentirao je Löwenov desnokrilni rukometaš Bogdan Radivojević.

Što se njemačke Bundeslige tiče, RN Loewn je prvi s 34 boda, slijede Hannover s 31, dok Flensburg i Fuchse Berlin imaju 30. Lemgo uopće nije loš, deveti je sa 19 bodova, ali eto, u SOP areni sinoć ih ništa nije išlo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi