Cvetković: Pobijedili smo, a tužni smo

Selektor Srbije

Cvetković: Pobijedili smo, a tužni smo

Eldar Ganibegović

Rukometna reprezentacija Srbije upisala je pobjedu protiv Islanda sa 29:26 u okviru trećeg kola Grupe A EP u Hrvatskoj.

Nakon pobjede Srbije oglasio se i selektor Orlova Jovica Cvetković, koji je čestitao svojim igračima na zalaganju, ali se isto tako dotakao sudijskih odluka, sa kojima je dosta nezadovoljan.

"Pobijedili smo, a tužni smo. Imali smo utakmicu u svojim rukama, imali smo priliku da se plasiramo dalje, a ja ne znam šta se to dešava, da igramo tri utakmice a da smo drastično oštećeni, da je na ključnu loptu svirano probijane Obradoviću koga nije bilo. Ja ne mogu da budem nezadovoljan sa onim što je moja ekipa pružila. Ja im čestitam na zalaganju", rekao je Cvetković, pa zatim dodao:

"Danas smo izgubili nastavak prvenstva, ali ima dosta stvari koje smo dobili za našu budućnost."

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Posljednji napad smo ubacili sedam igrača da vežemo odbranu za šest metara. Šešum je trebalo da završi napad, ali to se nije desilo. Nisam zadovoljan suđenjem, Srbija je bila predodređena da ispadne. Otežali smo namjere da nas izbace, ali smo na kraju ispali. Ne nadam se kiksu Hrvatske. Za mene je prvi favorit prvenstva, imaju sjajnog srednjeg bek. Volio bih da Hrvatska bude šampion jer ima umjetnost u igri. Dosta je gladijatora, a Hrvatska ima umjetnike", izjavio je selektor Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi