Da li ovo ima smisla: Novi problemi za rukometnu reprezentaciju BiH

Danas duel protiv Češke

Da li ovo ima smisla: Novi problemi za rukometnu reprezentaciju BiH

Samir Mlaćo
Bh. rukometnu reprezentaciju danas na Evropskom prvenstvu očekuje duel sa reprezentacijom Češke.

U prvom meču poraženi smo od Švedske 30:18, ali danas od 18 sati nadamo se mnogo boljoj partiji naših momaka.

Ipak, pojavili su se novi problemi zbog koronavirusa, tačnije još tri člana u reprezentaciji su pozitivna.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

“Novo testiranje, koje je obavljeno jučer nije donijelo dobre vijesti. Još tri člana bh. tima dobili su pozitivan rezultat na prisustvo Covid-19. Tako u večerašnjem meču neće igrati desna krila Ibrahim Haseljić i Luka Perić, a pozitivan je i pomoćni trener Toni Čolina.

A vjerovali ili ne, još čekamo rasplet situacije sa Dejanom Malinovićem, tačnije sa njegovim rezultatom PCR testa. Nemoguće djeluje da ni nakon gotovo 48 sati nema rezultata. Dejan je neslužbeno pozitivan, a pošto je jedino mjerilo PCR test, velika je mogućnost da je zbog nemara propustio prvu utakmicu i da je karantinu dva dana bez potrebe.

Pokušavamo na sve načine da dobijemo rezultate PCR-a, te informaciju da li je ikako moguće da on zaigra večeras. Sve ovo pokazuje kolika konfuzija vlada u organizaciji ovog Evropskog prvenstva. Dejan je trenirao 25 dana za ovaj Euro i ne samo da je potencijalno oštećena reprezentacija BiH, nego je prosto nevjerovatno da igrač se sprema za Euro, a zbog loših procedura ostane bez nastupa na Evropskom prvenstvu, što je san svakog sportiste!“, stoji u objavi na stranici RS BiH.

Top Komentari

Dtox
Vracajte se kuci, samo sramotite grb pod kojim igrate
2 17
K79
nesto nisam primjetio da ove velike reprezentacije imaju mnogo problema sa covidom u svedskoj cini mi se svi bili negativni
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi