Obrvan: Malinović je danas bio pozitivan, pa negativan, nadam se i dolasku igrača iz Sarajeva

Selektor rukometne reprezentacije

Obrvan: Malinović je danas bio pozitivan, pa negativan, nadam se i dolasku igrača iz Sarajeva

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Naša rukometna reprezentacija porazom je otvorila Evropsko prvenstvo, Švedska je bila bolja s 30:18.

Pred sami duel u Bratislavi, danas smo ostali bez Dejana Malinovića, a samim tim i bez jedinog ljevaka u ekipi.

"U četiri popodne smo danas ostali bez njega. Dobio je pozitivan nalaz i to nam je poremetilo puno toga. S dešnjakom na desnom krilu nije lako igrati ni protiv koga. Koncepcija se jednostavno gubi. Trenirali smo s Karačićem i Malinovićem i to je funkcionisalo. Prijateljske utakmice nismo mogli igrati zbog COVID-a. Kada igrate protiv ovako jake reprezentacije koja zatvori te prilaze, ulazite u probleme. Bit će teško i protiv Češke, tražit ćemo kvalitetniju odbranu i kvalitetniji napad, manje primljenih golova iz kontri i polukontri, pa bi to možda malo i rasteretilo desnu stranu našeg napada", zaključuje Obrvan.

"Sigurno da je bilo straha, vidjelo se na pojedinim igračima. Kako je Klis ušao u utakmicu... Brzopleto je šutirao i bez samopouzdanja. Moram pohvaliti Lukića koji je u prvom poluvremenu dao nekoliko lijepih golova, ali šetao je i on lijevo-desno. Sve je to za razumjeti", rekao je Obrvan pa dodao o Vranješu koji je danas izostao:

"S Terzićem je naš ključni igrač u odbrani. Imamo sutra još jedan trening. Kada vidimo njegov povratni impuls, sigurno da će igrati protiv Češke ako bude mogao. Meni je sada važnije kako će doći nalaz današnjeg PCR testa za Dejana Malinovića jer je na antigenskom testu našeg doktora bio negativan, koji nam nije ostavljao prostor da se provjeri s PCR-om i da on nastupi protiv Češke", dodao je selektor.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Da li će doći neko od igrača koji su ostali u Sarajevu?

"Neki od njih su negativni, ali vidjet ćemo. I po dolasku ovdje morat će se testirati", zaključio je Obrvan.

Top Komentari

SenadSadikovic
Valjda sastavimo ozbiljniju ekipu od sinocnje. Sa makar jednim ljevakom na beku.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi