Dahmkeov "let" obilježio utakmicu Danske i Njemačke
Foto: Screenshot

Fantastična "parada" njemačkog rukometaša

Dahmkeov "let" obilježio utakmicu Danske i Njemačke

Danska je jučer u okviru Grupe 2 Evropskog prvenstva savladala Njemačku rezultatom 26:25. Dvije reprezentacije su priredile sjajnu predstavu, a njihov duel je obilježila i golmanska odbrana Runea Dahmkea.

U Varaždinu se moglo gledati izuzetno neizvjesno nadmetanje Danske i Njemačke, a Danci su tek u samom finišu uspjeli "prelomiti" susret.

Ipak, i u trenucima kada su Danci imali dva gola prednosti Nijemci su se svim silama trudili da zadrže priključak, a prednjačio je Dahmke.

Njemački rukometaši su u posljednjim minutama pokušavali sustići prednost Danaca, pa su igrali bez golmana, ali pri rezultatu 25:23 za Dansku gube jednu loptu u napadu.

Danci upućuju šut na prazan gol, ali se "niotkud" pojavljuje Dahmke i fantastičnom paradom spriječava da lopta uđe u gol.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Njegova intervencija je, pokazat će se, bila uzaludna jer su Danci svejedno slavili pobjedu, ali je svakako pobrao aplauze publike zbog svoje požrtvovanosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti