Damir Doborac: Čekamo još jedno pojačanje, boriti ćemo se za sami vrh tabele
Rukometaši Gračanice vrijedno rade u sklopu priprema za nastavak prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Gračanlije se spremaju za nastavak sezone

Damir Doborac: Čekamo još jedno pojačanje, boriti ćemo se za sami vrh tabele

Esmer Oštraković

Rukometaši Gračanice vrijedno rade u sklopu priprema za nastavak prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. 

"Moram biti iskren i reći da sam jako zadovoljan sa odrađenim poslom u dosadašnjem dijeu priprema, mogu samo pohvaliti momke koji rade odlično. Imamo dobru atmosferu i ono što je najbitnije svi smo zdravi i nema većih problema sa povredama. Ako ovako nastavimo smatram da ćemo se uspjeti pripremiti za izazove u drugom dijelu, te da ćemo u prvenstvu do samoga kraja voditi bitku za vrh tabele", rekao je Doborac.

U posljednjih nekoliko dana, top tema u bh. rukometu bio je prelazak Muhameda Toromanovića iz Gračanice u visočku Bosnu.

"Odmah na kraju prvog dijela Muhamed je izrazio želju da ide u Sarajevo živjeti iz privatnih razloga. Ja se samo mogu zahvaliti Toromanoviću na periodu koji je bio tu, to je bilo i više nego korektno, što je i rezultat na kraju pokazao. Za nas je to u tom trenutku bio veliki problem, međutim želim se zahvaliti upravi kluba koja je brzo reagovala i dovela adekvatno pojačanje na toj poziciji", prokomentarisao je trener RK Gračanica.

Kada su u pitanju pojačanja ekipu su za sada pojačali povratnik Sumbić i pivota Manjić koji je u Gračanicu došao iz RK Sloga Doboj.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Za sada, uz dolazak Manjića i povratak Sumbića za koje mislim da ćemo imati velike koristi od njih, radimo na dovođenju još jednog igrača sa kojim bi sve trebalo biti dogovoreno u toku sedmice, sa kojim bi zaključili listu dolazaka", završio je Damir Doborac.

Što se tiče prijateljskih utakmica, Gračanica će do utakmice u oviru kupa BiH odigrati utakmicu protiv Krivaje iz Zavidovića te tradicionalni turnir čiji su domaćini upravo oni, a na kojem će nastupati ekipe Gradačca, Dervente i Spačve iz Vinkovaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi