Muhamed Toromanović napustio Gračanicu i traži novi klub
Toromanović je kao slobodan igrač početkom sezone stigao u Gračanicu, no neće Gračanlijama pomoći u borbi za titulu, a špekuliše se da bi mogao zaigrati u visočkoj Bosni

Čeka inostrani angažman

Muhamed Toromanović napustio Gračanicu i traži novi klub

E. Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Toromanović odlučio je napustiti Gračanicu.

Toromanović je na početku sezone stigao kao veliko pojačanje i kao slobodan igrač u redove Gračanice, ali već na polusezoni odlučio je da napusti ovaj klub.

Iako se očekivalo da će pokušati s Gračanlijama do kraja osvojiti titulu prvaka BiH, iskusni pivot očigledno se neće vraćati u ovaj tim. Trenutno je u Sarajevu, a gdje će nastaviti karijeru, još se ne zna.

Špekulisalo se da će možda preći u Bosnu Visoko, a navodno mu je želja da ponovo pronađe inostrani angažman.

RK Gračanica ostala bez Toromanovića, stigla dva kvalitetna igrača

Sve u svemu, Gračanica ostaje bez jako važne karike u igri, jednog od ključnih igrača u odbrani i njegov odlazak zasigurno će biti udarac na ambicije Gračanlija koji su završili na diobi prvog mjesta sa Bosnom Visoko.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Što se tiče dolazaka, u klub je stigao iskusni pivot Velibor Manjić, koji je igroa za Slogu Doboj, a pet sezona je nastupao za turske klubove. Također, vraća se i nekadašnji kapiten ekipe Amir Sumbić, a iz RK Gračanica najavljuju još pojačanja do kraja sezone.

Inače, RK Gračanica je sinoć startala s pripremama za nastavak sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi