Damir Doborac: Ne razmišljamo o rukometu

Trener RK Gračanica

Damir Doborac: Ne razmišljamo o rukometu

E. Oštraković

Kao i mnogo drugih sportskih kolektiva i rukometaši RK Gračanica nalaze se na privremenom odmoru zbog koronavirusa.

Za SportSport.ba govorio je trener RK Gračanica, Damir Doborac, koji smatra da je urađen pametan potez sa prekidom lige.

Liga je i zvanično prekinuta do daljnjeg, da li je to dobar potez saveza ili su se mogle igrati utakmice pred praznim tribinama?

"Iskreno, više nije do toga šta bi bilo bolje. Ovo je već postalo dosta više samo od problema oko utakmica. Ne dešava se samo u BiH, već širom svijeta. Posljedice su katastrofalne i ovo je najpametnije. U pitanju nisu samo utakmice, nego i trening. Kao čovjek slažem se sa svima, a mi slušamo upute nadležnih i to je to", rekao je na početku razgovora Damir Doborac.

Kakvo je stanje u Vašoj ekipi, da li ima bolesnih igrača? Predpostavljamo da su igrači dobili nekoliko slobodnih dana?

"Imali smo prehlada, ali sve je uredu. Ne treniramo i nemamo pravo na to, ali i ne želimo to. Igrači su dobili slobodno. Svi su u Gračanici i to je to. Pratimo upute, čekamo i to je sve što u ovomo trenutku možemo", kaže trener Gračanlija.

Kakav je plan za naredni period, obzirom da se ne zna da li će, a kamoli kada će liga biti završena?

"Zdravlje je najbitnije, a poslije ćemo lako sve ostalo. Vjerujte da ne razmišljamo o rukometu nikako, jer trenutno ima nešto što je dosta bitnije. Nadam se da će ovo sve što prije proći, kako bi se svi mogli vratiti u svoju svakodnevnicu", jasan je Doborac.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Postoji li straha kod Vas? Kako se vi borite sa virusom?

"Straha nema ali oprezan jesam. U ovom trenutku poštujem sve ovo što donose nadležnih. Nema tu straha i da li neko smije ili ne smije nešto, nego jednostavno da budemo savjesni jedni prema drugima", završio je trener RK Gračanica, Damir Doborac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti