Damir Doborac: Velika pobjeda, pokazali smo karakter
U narednom kolu ekipa Gračanice gostuje kod Vogošće koja ih je prije nekoliko dana eliminisala iz kupa Bosne i Hercegovine.

Pobjeda nakon velikog preokreta

Damir Doborac: Velika pobjeda, pokazali smo karakter

E. Oštraković

Rukometaši Gračanice večeras su u prvom kolu nastavka prvenstva u Premijer ligi BiH, na domaćem terenu ostvarili možda i najtežu pobjedu u ovoj sezoni, rezultatom 22:21, protiv Goražda.

Trener domaćih, Damir Doborac, svakako nije mogao da bude sasvim zadovoljan igrom svoji igrača, posebno zbog velikog broja tehničkih grešaka, ali kako sam kaže najbitnija je pobjeda.

"Prije svega zahvalio bi se publici koja nam je pomogla da se vratimo u igru, prepoznali su par situacija gdje smo pali. Čestitam ekipi Goražda na jednoj hrabroj igri. Došli su ovdje odigrali jednu mušku igru i došli su da pobjede. Moram da čestitam i svojoj ekipi, nekada kada ne ide najbitnije je ostvariti pobjedu. Pokazali smo karakter, vratili su se sa minus dva u posljednjih nekoliko minuta i ostvarili pobjedu. Ovo je svakako jako dobra opomena za dalji rad, da znamo šta nam je činiti" rekao je Doborac, te je dodao:

"Nakon ove dvije utakmice sa Vogošćom, malo smo psihički pali, istrošili se i fizički i psihički. Ne mogu im ništa zamjeritit, bio je dobar voljni momenat, pobjedu smo ostvarili srcem zahvaljujući publici. Od ponedeljka ide priprema za Vogošću i to je to. Sjajnu utakmicu imao je Bosić koji je na jako dobar način zamijenio Ahmetaševića i sigurno da je on jedan od najzaslužnijih što su tri boda ostala u Gračanici. Protiv Vogošće želimo da odigramo jednu dobru utakmicu, da se ne ponavljaju ovakve greške, posebno u tranziciji. Vjerujem da će to ovaj put otići u našu korist", završio je Doborac.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U narednom kolu ekipa Gračanice gostuje kod Vogošće koja ih je prije nekoliko dana eliminisala iz kupa Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi