Damir Efendić još dvije godine u RK Vogošća

Novi ugovor za golmana

Damir Efendić još dvije godine u RK Vogošća

Rukometni klub Vogošća osigurao je još jedan važan potpis.

Nakon što je nedavno s ovim klubom ugovor potpisao bivši reprezentativac BiH Duško Čelica, danas su čelnici Vogošće dogovorili produženje saradnje sa Damirom Efendićem.

U Vogošći su bili više nego zadovoljni Efendićevim partijama i stoga su ga odlučili nagraditi novim, dvogodišnjim, ugovorom.

"Nismo razmišljali o promjeni na golmanskoj poziciji, Efendić je dobar golman i odlično brani. Nikad u prvi plan ne ističe svoje uspjehe već uspjehe kolektiva i odličan je timski igrač. Navikli smo se jedni na druge, tako da Damira smatramo domaćim igračem. Nadamo se da smo na pravom putu sklapanja dobre ekipe, spoj mladosti i iskustva. Kao što smo već i najavili, prvom timu će se priključiti i nekoliko igrača iz Vogošće 2. Samo da nas sve zdravlje posluži, kako bismo mogli ispuniti naše ciljeve", izjavio je predsjednik UO RK Vogošća Fetah Kadrić.

Dileme nije imao ni Efendić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Bez obzira na neke ponude koje sam imao, ostanak u Vogošći je bio moj prvi izbor. Bilo je lijepih trenutaka i tu sam se već navikao. Prošlu sezonu se nismo baš proslavili, to je iza nas i radit ćemo na tome da to sve popravimo i da budemo ono što smo nekad bili", riječi su Efendića.

Vogošća je prethodnu sezonu okončala na 13. poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi