Drama epskih razmjera u Kairu: Hansenova glupost, sedmerci i egipatske suze
FOTO: EPA

Nevjerovatna utakmica

Drama epskih razmjera u Kairu: Hansenova glupost, sedmerci i egipatske suze

H. Zilić

Odigran je prvi četvrtfinalni duel na SP-u za rukometaše, koji je ponudio pravu poslasticu. Danska je nakon sedmeraca savladala Egipat. Regularni dio završen je rezultatom 28:28, a produžeci rezultatom 35:35.

Od samog početka meča utakmica je bila borbena. Igralo se u serijama. Danci su za nijansu bili bolji prvo poluvrijeme i dobili rezultatom 16:13

U nastavku se bude Egipćani, uspjevaju poravnati, ali Danci opet odlaze na +2, međutim Egipat se brzo vratio u meč, tako da je rezultat pet minute prije kraja glasio 25:25. U posljednjoj minuti prava drama, Danci su imali napad za polufinale, Egipćani su se odbranili tako da je završeno 28:28 i duel je otišao u produžetke.

U produžetku nova drama. Danska je imala vodstvo, ali onda Hansen deset sekundi prije kraja pravi glupost, dobjia crvenii karton, Egipćani poravnavaju sa sedmerca na 34:34 i ulazi se u nove produžetke. Novi produžeci ponudili su nevjerovatnu partiju golmana Landina, ali napad Danske je zakazao, ni Egipćani se nisu proslavili, završilo je 35:35 i putnika u polufinale odlučili su sedmerci.

U sedmercima više sreće su imali Danci (4:3).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kod Danske najefikasnije je bio Hansen sa devet golova, pratio ga je Saugstrup sa šest. U selekciji Egipta raspoložen je bio Omar sa osam pogodaka, po pet su postigli El-Deraaa i Zeinelbaedin. Kod Danske na golu je briljirao Landin.

Danska će u polufinalu odmjeriti snage sa boljim iz duela Španija - Norveška.

Top Komentari

Miky007
Nema veze o kojem se sportu radi, ovakva borba za svoju zemlju i svoj dres je nevidjena. Gine se za svaku loptu i svaki pedalj terena. Nesto najbolje sto sam gledao u zadnjih desetak godina. Gledajte nasi reprezentstivci kako se cijedi drzavni dres, pa koji god sport igrali! Kapa do poda i Dancima i Egipcanima, pogotovo ovim drugim jer su bili potpuni autsajderi, a bili su na korak od velikog iznenadjenja.
10 0
Majan
Landin otac
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi