Dejan Malinović: Lopta je okrugla, vrijeme je da i mi pokažemo šta možemo
Iz Maribora je 2013. godine prešao u Meshkov Brest, a godinu dana kasnije otišao je u Creteil za koji je igrao tri godine.

Desni bek rukometne reprezentacije BiH za SportSport.ba

Dejan Malinović: Lopta je okrugla, vrijeme je da i mi pokažemo šta možemo · Intervju

E. Oštraković

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Dejan Malinović, je momak rođen u Banja Luci, a trenutno nastupa za Dobrogeu Sud Constantu.

Karijeru je počeo u svom rodnom gradu u dresu Borca iz Banja Luke, nakon čega je prešao u Izviđač iz Ljubuškog.

Tamo se zadržao tri godine, nakon čega se vratio u Borac, a potom otišao u Sloveniju, tačnije u RK Maribor Branik.

Iz Maribora je 2013. godine prešao u Meshkov Brest, a godinu dana kasnije otišao je u Creteil za koji je igrao tri godine.

Poslije Creteila odlučio se da pređe u Dobrogeu Sud Constant čije boje brani još uvijek. Za nacionalni tim Bosne i Hercegovine od 2011. godine odigrao je 58 utakmica.

On je pred odlazak sa reprezentacijom na Evropsko prvenstvo govorio za SportSport.ba o prijateljskim utakmicama protiv Katara i Hrvatske, te o predstojećem Evropskom prvenstvu, ali i budućnosti reprezentacije.

Na početku razgovora, Dejan Malinović je prokomentarisao dvije odigrane utakmice portiv Katara i Hrvatske.

"Prezadovoljni smo rezultatom protiv Hrvatske. Suđenje je bilo odlično, ali i mi smo odigrali vrhunsku utakmicu. Panić je odigrao jednu od najboljih utakmica u dresu reprezentacije. U odličnoj je formi pred Evropsko prvenstvo. Ostatk ekipe je odigrao na vrhunskom nivou. Ivo Karačić nas je sjajno predvodio u toj utakmici, a sjajan je bio i Burić na golu. Imamo dobre šanse da pokažemo šta možemo na tom Evropskom prvenstvu. Ne očekujemo previše, ali mislim da se možemo boriti. Stalno dižemo taj kvalitet igre. Utakmica protiv Hrvatske je naša najbolja sigurno. Protiv Katara smo isprobali taj napad sedam na šest i tada smo i pali. Spremamo se, ali ako budemo morali igrati sedam na šest, sigurno da ćemo i to koristiti. Borit ćemo se, pa šta bude".

Komentarisao je i utakmice koje dolaze, tačnije tri utakmice u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, a akcenat je na utakmici protiv Norveške.

"Iznenađenje je moguće. Zbog toga se bavimo sportom. Lopta je okrugla i ne bi ni išli na Evropsko prvenstvo da ne želimo nešto napraviti. Vrijeme je da odemo na Evropsko prvenstvo da nešto pokažemo. Norvežani će vjerovatno imati i suđenje i podršku sa tribina i pritisak je na njima. Mi idemo bez opterećenja, boriti se, pa ćemo vidjeti".

Malinovć je na utakmici protiv Hrvatske zadobio nezgodan udarac u vrat, te se činilo da je riječ o težoj povredi, ali na kraju se sve dobro završilo.

"Udario sam svog saigrača Burića, ali nije ništa strašno. U jednom trenutku sam se prepao jer sam totalno zablokirao, međutim sada je sve dobro. Sport je takav. Posebno rukomet. Srećom nije bilo većih povreda".

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Na kraju se desni bek naše reprezentacije dotakao i smjene generacija, te je govorio o potencijalu mladih igrača u reprezentaciji BiH.

"Mislim da imamo kvalitet. Bilo je mnogo opterećenja na starijim igračima i niko dugo tu nije mogao prići reprezentaciji, posebno na lijevom beku. Niko još nije dobio pravu šansu od mlađih da pokaže kvalitet, ali ima tu igrača. Tu je Hamidović koji je sjajan šuter, zatim Vegar koji igra u oba pravca. Na srednjem pored Karačića imamo Perića, zatim na golmanskoj poziciji uz Burića je tu Adi Ahmetašević koji odlično brani u Španiji. Mislim još jedno lijevo krilo da nam trebo i to je to. Nismo mi ništa lošiji ni od Srbije ni od Crne Gore. Ako budemo imali normalne uslove za rad i podršku države i saveza mislim da možemo dosta toga napraviti".

Top Komentari

Div iz šehera
I njima je okrugla
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi