Zahirović: Spremni smo, vjerujem da ćemo slaviti u Mostaru

Optimizam u taboru Vogošće

Zahirović: Spremni smo, vjerujem da ćemo slaviti u Mostaru

Nakon što su prethodnog vikenda izborili prolaz u polufinale Kupa BiH, rukometaši Vogošće se okreću prvenstvu naše zemlje.

Na startu drugog dijela sezone Vogošćani će gostovati u Mostaru kod Zrinjskog, a uoči utakmice koja se igra u subotu rukometaš Ajdin Zahirović poručio je kako je njegov tim spreman i da vjeruje u pobjedu.

„Period koji je iza nas smo maksimalno iskoristili i pripremili se. Vrhunski stručnjak kakav je naš trener Kamenica, unio je malo svježine i novosti u treninge, te će on biti sigurno jedan veliki plus za nas u nastavku takmičenja. Svjesni smo na kakvo gostovanje idemo i kakva nas utakmica očekuje, ali isto tako znamo i svoje prednosti i kvalitete te sa atmosferom koja trenutno vlada u ekipi vjerujem u pobjedu. Također na predhodna dva gostovanja u Mostaru upisali smo pobjede, pa isto očekujem i sad", kaže Zahirović.

Očekivanja je iznio i predsjednik UO RK Vogošća Fetah Kadrić.

„Pred nastavak lige, odigrali smo dvije Kup utakmice protiv drugoplasirane Gračanice. Prvu utakmicu smo odigrali baš onako kako treba i sa 5 golova prednosti smo se imali čemu i nadati. Nažalost, u uzvratnoj utakmici smo malo podbacili i nismo odigrali ni blizu kako smo trebali. Malo nas je i sreća poslužila te smo na kraju ipak slavili dalje takmičenje u Kupu BiH. U subotu nas očekuje utakmica sa Zrinjskim, ekipa koja je uvijek spremna i koju mi veoma cijenimo i respektujemo. Naši momci su spremni i nema sumnje da će dati sve od sebe da dođemo do pobjede u prvoj prvenstvenoj utakmici ove godine", mišljenja je Kadrić.

Prvi dio sezone Vogošća je, podsjetimo, okončala na četvrtoj poziciji sa 24 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi