Dino Hamidović: Imat ćemo šta reći i na Evropskom prvenstvu

Gračanlija koji nastupa za Trimo Trebnje

Dino Hamidović: Imat ćemo šta reći i na Evropskom prvenstvu · Intervju

E. Oštraković, foto: S. Bošković

Svoje prve rukometne korake reprezentativac Bosne i Hercegovine, Dino Hamidović, napravio je u lokalnom klubu u rodnoj Gračanici.

Naravno riječ je o RK Gračanica, gdje je još sa 17 godina bio priključen prvom timu, kao jedan od najperspektivnijih iz svoje generacije.

Silom prilika dobio je priliku da baš tada debituje za prvim tim RK Gračanica što se ispostavilo kao pravi potez.

Šest godina nakon toga, Dino Hamidović je nakon impresivne sezone u dresu RK Gračanica otišao u slovenski Trimo Trebnje, a postao je i standardan član reprezentacije BiH.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je dvije utakmice u Poreču u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

"Imali smo ove dvije jako dobre pripremne utakmice pred Evropsko prvenstvo sa selekcijama Katara i Hrvatske. Ovo nam je jako dobro došlo. Protiv Katara smo do 45. minute igrali jako dobro, ali onda stvarno ne znam šta se desilo i na kraju smo izgubili tu utakmicu. Kada je riječ o utakmici protiv Hrvatske, možemo reći da je ovo veliki uspjeh za nas, ovaj neriješen rezultat. Igralo se odlično i u odbrani i u napadu i mislim da smo svi zadovoljni sa ovim rezultatom".

Posljednjih petnaest minuta utakmica protiv Katara i Hrvatske predstavljali su određeni problem našoj reprezentaciji.

"Već nekoliko utakmica u nizu dešava nam se taj neshvatljiv pad u posljednjih petnaest minuta. Ali, sinoć smo uspjeli da se vratimo i na kraju odigramo neriješeno. Stvarno ne znam da li je to zbog umora ili nešto drugo. To nam se konstantno dešava, ali uvjeren sam da ćemo i taj problem riješiti".

Hamidović je u godinu dana itekako napredovao jer je iz RK Gračanica prešao u RK Trimo Trebnje, a postao je i standardan u reprezentaciji BiH.

"Za godinu dana moj život se preokrenuo. Od druge lige sa Gračanicom, do ulaska u Premijer ligu i umalo osvajanja prvog mjesta tamo, do poziva u reprezentaciju. Sve je bilo nevjerovatno brzo, ali kao da sam bio spreman na sve to. Prihvatio sam sve to i mislim da sam zadovoljio ljude koju su zaslužni za sve to i mislim da će biti još dosta bolje".

Smjena generacija će se sasvim sigurno desiti u narednih nekoliko godina, a mnogi Hamidovića vide kao nasljednika Nikole Prcea.

"Imamo jednu od najstarijih na Evropskom prvenstvu i sigurno je da će se u narednom periodu desiti smjenu generacija. Ima tu dosta mladih igrača koji su već dugo u reprezentaciji, a tu smo i mi koji smo nedavno priključeni reprezentaciji. Mislim da ćemo i opravdati pozive, kao što su to uradile generacije prije nas i bio bih zadovoljan kada bismo nastavili njihovim stopama".

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Na Evropskom prvenstvu naši momci žele da pokažu koliko mogu, te da tamo nisu slučajno došli.

"Mi smo sinoć pokazali protiv Hrvatske da nismo slučajno na Evropskom prvenstvu i da nismo za" baciti". Svi su našu grupu proglasili kao grupu smrti, ali mislim da itekako imamo šta pokazati tamo".

Top Komentari

MSOZ101
Nakon jucerasnje utakmice za selektora bih imao samo jedno pitanje, a to je sta planira sa ovim momkom ? Jucer igra 4 minute, dva ulaska sa krila i precka gdje ni odbrana ni golman nisu vidjeli loptu. Momak zasluzuje vise zbog izbora suta, a pogotovo uigrane akcije sa lijevog i srednjeg beka, sa krila je beskoristan.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi