Domagoj Duvnjak MVP Evropskog prvenstva, objavljen i idealni tim

EHF objavio

Domagoj Duvnjak MVP Evropskog prvenstva, objavljen i idealni tim

Edmir Škorić

EHF je na zvaničnoj stranici objavio kako je Domagoj Duvnjak najbolj igrač turnira koji se danas završava.

Hrvatska će protiv Španije igrati finale od 16:30 sati, no EHF je već objavio kako je Duvnjak proglašen za MVP-a.

"Hrvatski kapiten vukao je svoju ekipu to njenog prvog finala Eura od 2010. godine. Odigrao je nekoliko herojskih partija tokom turnira. As njemačkog THW Kiela zaslužan je za ulazak Hrvatske u finale Eura nakon što je u polufinalu protiv Norveške postigao osam golova i realizirao odlučujući sedmerac za produžetke", napisao je EHF u svom obrazloženju.

Duvnjak je i u idealnoj sedmorci turnira, zajedno sa Igorom Karačićem, dok su u timu još Nijemac Hendrik Pekeler, Španac Jorge Maqueta, Norvežanin Sander Sagosen, Mađar Bence Banhidi, Slovenac Blaž Janc, Norvežanin Magnus Joendal i Španac Vargas na golu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Top Komentari

pero98
Bravo decki.
2 6
Melan
Duvnjak heroj naš, ponosna sam na svoje dečke
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti