Duvnjak: Ovo se ne sudi na minutu do kraja
Domagoj Duvnjak je razočaran, smatra da su sudije oštetile Hrvatsku večeras, ali ponosan je na to kako su on i saigrači odigrali utakmicu u Koelnu

Razočarenje u hrvatskom taboru

Duvnjak: Ovo se ne sudi na minutu do kraja

E. Škorić

Domagoj Duvnjak govorio je nakon teškog poraza Hrvatske od Njemačke (22:21) u Koelnu poslije kojeg su Kauboji ostali bez šansi za polufinale.

Njemačka je u infarkt završnici savladala Hrvatsku, ali bit će dosta govora o situaciji iz 59. minute kada su sudije dosudile kontrafaul Karačiću, pa bismo mogli reći da je to i odlučilo pobjednika večeras.

"Nisam vidio šta su sudili na kraju... U tako važnoj utakmici, minutu do kraja, mislim da se to ne sudi, pa da je bilo i 50.000 Nijemaca. Ne znam šta bih rekao", kazao je Domagoj Duvnjak, dodavši:

"Bit će jako teško dignuti se nakon svega i pobijediti Francuze. Šteta, ali mislim da smo pokazali karakter i pred ovakvom publikom i ovakvim protivnikom uspjeli smo da odigramo takav meč. Ovako bi Hrvatska trebala da igra".

Hrvatska će za dva dana igrati protiv Francuske i borit će se za odlazak na Olimpijske igre.

"Ako budemo igrali ovako kao večeras, onda možemo pobijediti", poručio je Duvnjak.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Igor Vori: Loša reklama za rukomet

Imao je šta da kaže i bivši pivot Kauboja Igor Vori, koji je danas pomoćnik Lini Červaru.

"Ovo je jako loša reklama za rukomet kao sport. Ali za mene su moji igrači pobjednici. Igrali smo protiv 20.000 ljudi na tribinama, pa ovih na terenu, ali ovo je jako loša reklama za sport. Ako su oni organizirali prvenstvo da bi se igrali, onda dobro, da znamo na čemu smo. Možda smo mi i napravili kiks, ali danas odigrati tako svih 60 minuta, svaka čast momcima. To je to. U životu je tako. Žao mi je tih igrača".

Top Komentari

Rigel
Da nisam gledao utakmicu pomislio bih da su ih sudije unakazile koliko kukaju, a ustvari ovo im je samo došlo kao idealna isprika za nepolazak u polufinale i poraz protiv Brazila. A bila je to samo jedna diskutabilna odluka, kakvih je bilo nekoliko u njihovu korist u toku utakmice pa su svejedno popušili, ali to naravno ne spominju. Govna.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi