Vori opleo po sudijama i Nijemcima: "Organizovali su SP da se oni mogu igrati"
Igor Vori je bivši pivot Hrvatske reprezentacije, a danas radi kao pomoćnik Lini Červaru.

Ljut nakon ispadanja Hrvatske

Vori opleo po sudijama i Nijemcima: "Organizovali su SP da se oni mogu igrati"

E. Škorić

Hrvatska je porazom od Njemačke ostala bez polufinala Svjetskog rukometnog prvenstva.

Nijemci su slavili s 22:21 u Koelnu, ali susret je obilježila jedna sramna sudijska odluka, kada je u završnoj minuti dosuđen kontrafaul Karačiću i u biti je to prelomilo pobjednika.

Igor Vori, bivši pivot hrvatske reprezentacije i pomoćnik Lini Červaru, bio je jako razočaran po završetku meča.

"Svaka čast dečkima. Oni su za mene prvaci. Nakon jučerašnjeg poraza, psihološkog pražnjena, odigrati ovaku utakmicu svih 60 minuta je nešto nevjerovatno", kazao je Vori, pa je dodao:

"Ovo je jako loša reklama za rukomet kao sport. Ali za mene su moji igrači pobjednici. Igrali smo protiv 20.000 ljudi na tribinama, pa ovih na terenu, ali ovo je jako loša reklama za sport. Ako su oni organizirali prvenstvo da bi se igrali, onda dobro, da znamo na čemu smo. Možda smo mi i napravili kiks, ali danas odigrati tako svih 60 minuta, svaka čast momcima. To je to. U životu je tako. Žao mi je tih igrača".

"Volio bih znati šta je to što je sudija svirao na kraju", pitao se Vori.

Željko Musa, pivot hrvatske reprezentacije, također je dao svoj komentar.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ne želim to uopšte da komentarišem. Nijemcima čestitam na polufinalu, mi ne trebamo da se izvlačimo na taj zadnji šut. Mi smo jučer prokockali šansu. Nama je ovo bila zadnja šansa, nažalost nismo je iskoristili. Borili smo se, dali smo sve od sebe. Ponosan sam na ovo kako smo izgledali, žao mi je što jučer nismo bili ovakvi", kazao je Musa, pa je dodao:

"Želimo da pobijedimo Francuze i da nagradimo ove ljude koji nas dolaze bodriti svaku utakmicu. Ova utakmica je bila na jedan gol, mogla je prevagnuti na našu stranu, ali je otišla na stranu Njemačke i ja joj čestitam".

Promo

Top Komentari

Bayern Munchen
Vori dont vori hahahhahahaah
5 0
criticos
Da te podsjetim. Izbacimo Island u barazu za SP i odemo direktno, a onda pozovu Island na isto to SP da popuni odustajanje Saudijske Arabije. Pola igraca su i po 3 reprezentacije promijenili, npr Saric - igrao za Srbiju, pa za BiH i sada za Katar. Na kraju ce zavrsiti u Spaniji kako je krenulo hahah...Cirkus od sporta!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi