Fenomenalni Brazilci porazili Hrvate i doveli im u pitanje polufinale
Kauboji su već prije meča upisali pobjedu protiv Brazila, ali sjajni Brazilci su im na kraju pomrsili račune.

Kauboji doživjeli prvi poraz

Fenomenalni Brazilci porazili Hrvate i doveli im u pitanje polufinale

Rukometaši Hrvatske doživjeli su danas prvi poraz na Svjetskom prvenstvu, a bolji od izabranika Line Červara bili su Brazilci koji su slavili sa 29:26.

Da će Hrvati u ovom meču imati veliki problem Brazilci su pokazali već u uvodnim minutima jer su brzo poveli 3:1, pa su tu prednost održavali, a u jednom trenutku idu i na plus šest (11:5). Otprilike takvo stanje smo gledali cijelim tokom prvog dijela i Brazilci su na odmor otišli sa plus četiri (17:13).

Na samom početku drugog poluvremena Karioke igraju još bolje pa brzo prave seriju od 3:0 i otprilike šest golova viška kontrolišu do sredine nastavka. Ipak, osam ili devet minuta prije kraja susreta Kauboji se vraćaju na samo minus jedan. Tada se činilo da će konačno preokrenuti rezultat, ali Brazilci nisu posustajali i uspijevaju se ponovo odlijepiti na plus tri što je, kasnije će se ispostaviti, bilo dovoljno za pobjedu od 29:26.

Karioke je do pobjede vodio fenomenalni Langaro sa čak devet postignutih golova, dok je Borges dodao četiri. Kod Kauboja bolji od ostalih je bio Duvnjak sa šest golova.

Hrvatska računica je sada jasna i vrlo teška. Morat će pobiejditi i Njemačku i Francusku ukoliko žele do polufinala.

Treba reći i to da je u drugom susretu koji je započeo u istom terminu Mađarska pobijedila Tunis sa 26:22.

Svjetsko prvenstvo:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Brazil - Hrvatska 29:26

Mađarska - Tunis 26:22

Top Komentari

Edin Merlin
Ta će R’vati ?
8 0
Gazii
popisam vam se na rukav od trenerke
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi