Odrađen novi trening i dobili smo loše vijesti: Za ponajboljeg igrača BiH završen EURO, drugi upitan
Burić ne igra protiv Nizozemske, Panić pod upitnikom.

Burić ne igra, Panić pod upitnikom

Odrađen novi trening i dobili smo loše vijesti: Za ponajboljeg igrača BiH završen EURO, drugi upitan

E. Ganibegović, foto: E. Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je još jedan trening u Mannheimu pred sutrašnji duel protiv Nizozemske na Evropskom prvenstvu. Nažalost, dobili smo loše vijesti. Jedan sigurno, a možda i dva ponajbolja igrača sutra neće biti na raspolaganju selektoru. 

Naši rukometaši odradili su novi trening. Sutra igraju utakmicu 2. kola Evropskog prvenstva protiv Nizozemske, nakon što su sinoć poraženi od Švedske.

Nažalost, dobili smo loše vijesti. Zbog povrede sigurno neće igrati Senjamin Burić, dok je Marko Panić zbog viroze upitan i večeras nije trenirao. 

Senjamin Burić povrijeđen. Za njega je EURO završen. 

O stanju u ekipi pred sutrašnju utakmicu protiv Nizozemske govorio je pomoćni trener Irfana Smajlagića, Damir Doborac.

Senjamin Burić završio EURO, Marko Panić upitan za sutra

"Dosta energetski zahtjevna utakmica za nas", započeo je Doborac o utakmici protiv Švedske koju smo igrali sinoć, pa nastavio o Senjaminu Buriću:

"Još gore od toga je što smo ostali bez Senjamina Burića za ove dvije utakmice naredne. On je danas nakon pretraga dobio dijagnozu da naredne dvije do četiri sedmice ne smije ništa raditi. Ima tu još dva mlada igrača na toj poziciji u koje mi vjerujemo i nadamo se da će oni to iznijeti."

Oglasi

"Što se današnjeg dana tiče koristimo sve mogućnosti da igrače oporavimo. Panić nije tu s nama, njega je viroza uhvatila i ostavili smo ga u hotelu. Nadamo se da će biti spreman sutra", istakao je Doborac, pa nastavio:

"Ono što možemo reći u ovom trenutku je da nas sigurno sutra očekuje dosta zahtjevnija utakmica nego sinoć. Mislim da reprezentacija Holandije ima izuzetno dobre trkače. Naše najjače oružje je odbrana, tako da će oni pokušati nametnuti svoj ritam, ali mi moramo biti pametni i odgovorni i igru svesti na šest na šest, odnosno punu zonu."

"Nije cilj da ćemo mi stati na loptu, valjati se po terenu. Jednostavno, mislim da moramo dosta taktičku odgovornost pogotovo u fazi napada, da se u svakom trenutku zna šta radimo. Da kada izgubimo loptu ili damo gol, da su igrači spremni za defanzivnu tranziciju. Sinoć smo primili sedam-osam golova iz tih situacija. Brzopleta akcija, šut i dok se snađemo gdje, ko šta i kako, oni to kažnjavaju. To nas očekuje sutra i moramo biti dosta odgovorniji", kazao je Doborac, pa istakao da vjeruje u Faljića:

"Sigurno. Faljić već posljednjih nekoliko mjeseci pokazuje u Zagrebu, ima dosta korektnu minutažu i solidno je koristi. Apsolutno vjerujemo u njega."

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"I mi i Holanđani sutra vidimo svoju šansu za prolaz dalje. Iskreno se nadam da će utakmica biti do samog kraja neizvjesna. Apsolutno vjerujemo u svoje igrače da imamo kvalitet da se nosimo s Holanđanima i da ćemo to iskoristiti da dobijemo tu utakmicu."

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina će u 3. kolu 15. januara igrati protiv Gruzije. Posljednja utakmica u grupi, ali nadamo se ne i na prvenstvu za nas. 

Top Komentari

user1613662710
Spakujte se i pokupite i lagano vec kuci krenite,nema smisla ni igrat kad imate taj luzerski mentalitet,nit imate srca da se borite za svoju repku nit ista,predali se prije nego sto ste krenuli.
0 2
Ham0
Ovi nasi sportisti svi kao da su od stakla.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi