Optimizam sve veći pred nastavak Evropskog prvenstva: Pogledajte sjajne statistike bh. rukometaša
FOTO: EPA

Nakon utakmice protiv Švedske

Optimizam sve veći pred nastavak Evropskog prvenstva: Pogledajte sjajne statistike bh. rukometaša

Haris Zilić

Bh. rukometaši su u prvom kolu Evropskog prvenstva koje se održava u Njemačkoj u grupi E poraženi od favorizovane Švedske u Mannheimu rezultatom 29:20 u utakmici gdje je bilo perioda igre koji nam daju optimizam.

Odigrali smo hrabar meč i na momente dobro parirali svjetskoj rukometnoj velesili, ali pad koncentracije u finišu oba poluvremena koštao nas je možda i povoljnijeg rezultata.

Da su naši momci odigrali hrabro i borbeno govore i individualne statistike nakon utakmice.

Sjajan meč odigrao je član Gračanice Adi Mehmedćehajić koji je pretrčao najviše kilometara na utakmici ukupno 4,1 km i treći je na listi pretrčanih kilometara što se tiče današnjih mečeva iza gruzijskog dvojca Rustamov i Dikhaminija.

Naše haubice su bile itekako raspucane večeras, pa je tako Dino Hamidović sa 125.1 km/h imao najjači šut današnjeg dana na EURO-u, dok je Mirko Herceg na drugom mjestu, njegov šut je išao 120.1 km/h

Oglasi

Tu nije kraj sjanoj individualnoj statistici naših momaka. Naš srednji bek Marko Davidović je rukometaš sa najviše tačnih dodavanja u dosadašnjem dijelu EURO-a, a protiv Švedske je imao ukupno 242 precizna dodavanja.

Ovo sve svakako raduje navijače, ali i selektora Smajlagića pred naredne mečeve naše selekcije na EURO-u.

Svakako da nas raduje i forma golmana Bnjeamina Burića koji je zvijezdama švedske reprezentacije zaustavio nekoliko sjajnih pokušaja.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Tu je i fenomenalna partija pivota Adina Faljića koji je protiv Švedske odigrao vrhunski i u napadu i odbrani i pokazao da je budućnost bh. rukometne reprezentacije.

U nastavku EURO-a neš momke očekuje duel protiv Nizozemske 13,. januara i duel protiv Gruzije 15. januara.

Top Komentari

Juka1987
Sta smo sad poceli gledati, ko vice pretrci u rukometu hahahahah citam i nmg da vjerujem
0 1
Juka1987
Halooooo ba ne budite smijesni kakav crni optimizam, ljudi imali malo jaci trening
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi