Hrvatska započela, Austrija završila - Španija pakuje kofere, za nju je Evropsko prvenstvo gotovo!
U Austriji veliko slavlje, tuga na Pirinejima.

Pobjede Mađarske i Francuske

Hrvatska započela, Austrija završila - Španija pakuje kofere, za nju je Evropsko prvenstvo gotovo!

Eldar Ganibegović

I za reprezentaciju Španije završeno je Evropsko prvenstvo u rukometu. Jasno je to nakon večerašnjeg remija s Austrijom. 

U okviru 3. kola grupne faze Evropskog prvenstva sastale su se reprezentacije Španije i Austrije. Na kraju je završeno neriješeno što je kao pobjeda za Austriju. Bilo je 33:33.

Golom Austrija otvara susret. Do odlaska na odmor Španija je uspijevala u nekoliko navrata da izjednači, Austrija je išla na maksimalnih +3, da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 15:17.

Drugi dio donosi buđenje Španije. U osam navrata je selekcija s Pirineja vodila jedan razlike, no Austrija na 26:25 pravi seriju od 0:2 i preokreće. Na kraju prava drama.

Španija preuzima vodstvo od 32:31, Austrija poravnava, Španci opet dolaze do prednosti, ali Austrija sedam sekundi do kraja postiže pogodak prkeo Božovića i remi je ovoj selekciji bio dovoljan za prolaz. 

Oglasi

Kod Austrije je briljirao Bilyk s osam pogodaka. Jedan manje je kod Španije postigao Tarrafeta, baš kao i Gomez.

Dakle, dalje iz B grupe kao prvoplasirana ide Hrvatska, a Austrija kao drugoplasirana. Španija i Rumunija idu kući.

Mađarska lagano protiv Islanda, Francuska slavila protiv Njemačke

Najmanje napetosti u utakmicama od 20:30 bilo je na meču Islanda i Mađarske. Bio je to meč za prvo mjesto u C grupi, a Mađarska je slavila rezultatom 33:25.

Iz C grupe tako dalje idu upravo Mađarska i Island, dok je Evropsko prvenstvo gotovo za Crnu Goru i Srbiju koje su danas igrale sjajan međusobni susret.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Grupa A ponudila je dobru utakmicu Francuske i Njemačke. Francuzi su danas slavili protiv Njemačke 33:30 i idu dalje kao prvi, dok su domaćini turnira drugi u grupi. Kući idu Sjeverna Makedonija i Švicarska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi