Dok su Hrvati bili u šoku, dame na tribinama su privukle pažnju u SAP Areni
FOTO: E. Čaušević

Porodično slavlje

Dok su Hrvati bili u šoku, dame na tribinama su privukle pažnju u SAP Areni

Haris Zilić

Drama je viđena u SAP Areni u Mannheimu u drugom kolu grupe B Evropskog prvenstva u rukometu gdje su Hrvatska i Austrija remizirale rezultatom 28:28 u sjajnoj rukometnoj predstavi koja je sigurno oduševila sve zaljubljenike u ovaj sport.

Iako je Hrvatska u finišu imala tri gola prednosti, Austrija se nije predavala i na kraju su zasluženo stigli do boda.

Hrvati žale za izgubljenim bodom, hvatali su se za glavu, a na tribinama je bila ludnica među navijačima Austrije.

Vjerovatno su pomislili da su izgubili meč, ali na kraju ipak slave veliki bod.

Podršku u Mannheimu imao je i krilni rukometaš austrijske reprezentacije Sebastian Frimmel (28) koji je večeras zabio dva gola.

Oglasi

Frimmela su bodrile majka, sestra i djevojka, a upravo tri dame su ukrale show na tribinama po završetku meča.

Znale su dobro da proslave bod, a njihovoj sreći nije bilo kraja. S druge strane Hrvatima baš i nije bilo do slavlja obzirom da su prosuli dobru priliku.

Da li će svog člana austrijske dame gledati u drugom krugu saznat ćemo nakon utakmica trećeg kola.

Austrija i Španija u direktnom okršaju igraju za plasman dalje. Austriji čak i odgovara poraz u slučaju da Rumunija iznenadi Hrvatsku, onda bi između Austrije i Hrvatske odlučivala gol razlika, što je ipak nerealno za očekivati.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Hrvatska je favorit protiv Rummunije, a najednostavnija je međusobna borba Austrije i Španije i ko dobije ide dalje. Drama je rezervisana i u trećem kolu grupe B u to nema sumnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti