Totalni krah: Još jedna ex-Yu reprezentacija završila nastup na EP, Srbija na konopcima!
Sjeverna Makedonija završila nastup na Evropskom prvenstvu, Srbija ostala s malim šansama.

Makedonci idu kući

Totalni krah: Još jedna ex-Yu reprezentacija završila nastup na EP, Srbija na konopcima!

E. Ganibegović

Evropsko prvenstvo u rukometu završeno je za još jednu reprezentaciju s ovih prostora. Sjeverna Makedonija nakon večerašnjeg poraza pakuje kofere, dok Srbija živi na konopcima.

U okviru 2. kola Evropskog prvenstva u rukometu Srbija je večeras poražena od Mađarske rezultatom 27:28. To znači da Srbija šanse za prolaz dalje više nema.

Srbija je golom otvorila meč i bila bolja dok Mađarska nije izjednačila na 7:7. Otišli su Mađari u dva navrata na +3 u prvom dijelu, a na odmor se odlazi pri rezultatu 13:14 za Mađarsku.

Međutim, igra Srbije se slomila u drugom dijelu. Posljednji aktivan rezultat koji je Srbija imala bio je 18:18, nakon čega je uslijedio pad u igri što je Mađarska iskoristila i stigla do pobjede.

Srbija se kasno probudila. U 60. minuti stigla je na -1, no to je već bilo prekasno da se bilo šta napravi i izbori makar remi. 

Banhidi je predvodio Mađarsku s osam pogodaka. Što se Srbije tiče, Borzas je bio najefikasniji s pet. 

Oglasi

Ranije danas u ovoj grupi Island je rezultatom 31:30 bio bolji od Crne Gore. Tako je Mađarska obezbijedila prolazak dalje, a Srbiji će u posljednjem kolu trebati pobjeda protiv Crne Gore i poraz Islanda od Mađarske, kako bi gol razlika odlučivala o putniku dalje između Srbije i Islanda.

Sjeverna Makedonija izgubila sve šanse

Njemačka dotukla Makedonce. 

Uvjerljiv trijumf je domaća Njemačka slavila protiv Sjeverne Makedonije. Bilo je 36:24 što znači da Makedonci više nemaju šanse da prođu dalje.

Od samog starta se Njemačka nametnula kao bolji protivnik. Jedini aktivan rezultat nakon 0:0 za Makedonce je bio 1:1.

Nijemci su tokom provg dijela u jednom momentu imali i +7 (19:6), a na odmor odlaze pri prednosti 18:13.

Oglasi

U drugom dijelu Njemačka je samo povećavala i održavala vodstvo, te upisala siguran trijumf.

Prvo ime susreta bio je Knorr s devet pogodaka. Kod Makedonaca se istakao Kosteski sa šest. 

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Njemačka je tako osigurala prolaz dalje s dvije pobjede. Ranije danas u ovoj grupi remizirali su Švicarska i Francuska i Švicarskoj će trebati trijumf protiv Sjeverne Makedonije u posljednjem kolu, uz pobjedu Njemačke nad Francuskom kako bi gol razlika odlučivala.

Podsjetimo, ranije danas je porazom od Islanda EURO završila i Crna Gora, dok sutra protiv Gruzije nastup nakon dva poraza završava i Bosna i Hercegovina. Slovenija je tako jedina selekcija iz ex-Yu koja je do sada osigurala prolaz dalje. Hrvatskoj će trebati trijumf nad Rumunijom za siguran prolaz, dok Srbiji treba malo čudo. 

Top Komentari

user1676631476
Napisali ste na pocetku clanka da Srbija šanse za prolaz dalje vise nema. Dalje pise da ipak ima. Ispravite to.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti