Pogledajte sekunde srpske katastrofe i nestvarna čuda s Islanda

Nevjerovatna završnica meča

Pogledajte sekunde srpske katastrofe i nestvarna čuda s Islanda

M. Šljivak

Rukometaši Srbije su u prvom kolu Evropskog prvenstva remizirali s Islandom rezultatom 27:27. Ispustili su Srbi dobijenu utakmicu jer su na 50 sekundi prije kraja imali napad i dva gola prednosti.

Srbija je na nesretan način ostala bez pobjede protiv Islanda. Iako su imali posjed i dva gola prednosti na 50 sekundi prije kraja meča, meč je završio rezultatom 27:27.

Sve je krenulo spektakularnom odbranom Hallgrimsona. Zaustavio je Vejina, da bi potom Island ekspresno došao do 27:26 čudesnim golom Aarona Palmarssona.

Uspjela je Srbija upropastiti sve i u preostalih 25 sekundi. Đorđić i Vejin griješe, Islanđani kradu loptu, u kontri je Sigvaldi Gudjonsson i postiže gol za 27:27.

Nije više Srbija imala vremena da dođe do gola. Ostali su bez pobjede na nevjerovatan način i vidjet ćemo koliko će ovakva završnica utjecati na njih u nastavku prvenstva.

Oglasi

Ova selekcija u 2. kolu koje se igra 14. januara za rivala ima susjednu Mađarsku, a u posljednjem kolu slijedi im još jedan veliki rival Crna Gora.

Aaron Palmarsson već postigao gol turnira

Gol kojeg je na 30 sekundi prije kraja protiv Srbije postigao Aaron Palmarsson ljubitelji rukometa već proglašavaju najboljim, iako je turnir daleko od završnice.

Ova bomba 33-godišnjeg lijevog beka islandskog nacionalnog tima bila je neodbranjiva po golmana Srbije. Udrac je išao brzinom od gotovo 120 km/h i oku mnogih je bio nevidljiv.

Nema dileme da će ovaj pogodak iskusnog rukometaša biti u konkurenciji za najbolji na turniru. Ovo je bila zaista perfektna bomba.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Islanđani će za dva dana imati šansu da dođu do prve pobjede, a protivnik u Minhenu im je selekcija Crne Gore.

Top Komentari

Ham0
Opustili se Turci. To ih je kostalo.
1 0
dsimic
Nestvarno i zaista šteta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi