EHF kaznio Linu Červara

Ostaje na Evropskom prvenstvu

EHF kaznio Linu Červara

E. Škorić

Kako se i očekivalo, Evropska rukometna federacija (EHF) kaznila je selektora Hrvatske Linu Červara.

Danas je pokrenut disciplinski postupak protiv Červara nakon što je ovaj u finišu meča Hrvatska - Bjelorusija uhvatio jednog protivničkog igrača, čime je ometao napad Bjelorusa.

Iz EHF-a su poručili kako je u "59:29 minuti utakmice Červar imao kontakt s rukometašem Bjelorusije i poslije pregleda snimka vidjeli smo da je trener inicirao mali kontakt s protivnikom".

Hrvati su se pribojavali da će Červar propustiti duel s Norveškom, prijetili su i izbacivanjem s EP-a, ali na kraju je dobio samo novčanu kaznu i Hrvatski rukometni savez mora da plati 3.000 eura.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Provukao se selektor Slovenije Veselin Vujović, koji je prošao bez kazni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi