EHF pretjeruje: Nova žrtva Makedonija, razlog kazne i više nego bizaran

Makedonce kažnjavaju zbog hlačica

EHF pretjeruje: Nova žrtva Makedonija, razlog kazne i više nego bizaran

E. Škorić, foto: EPA

Evropska rukometna federacija (EHF) opet je u centru pažnje, ovaj put zbog kazne koju sprema Makedoncima.

EHF nam je organizacija čije ime mrzimo izgovarati nakon dešavanja u Tuzli i "slučaja Tomislav Nuić", a ružna iskustva imaju i rukometaši Slovenije u prva dva kola Evropskog prvenstva u Hrvatskoj. Slovenci se žale da su ih pokrale sudije protiv Makedonije i Njemačke, ali sve ostaje na njihovim optužbama.

Sada su iz Evropske rukometne federacije pripremili kaznu za Makedonce i to samo zato što su u meču protiv Crne Gore pojedini igrači njene reprezentacije nosili uske crne i crvene hlačice ispod donjeg dijela.

Kako EHF traži da rukometaši iz iste reprezentacije imaju identične boje sportske opreme, tako će Makednci dobiti kaznu, a ona bi mogla da iznosi najviše 1000 eura, pišu mediji u Makedoniji.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Zanimljivo da su Makedonci na SP-u u Francuskoj prošle godine kažnjeni jer nisu imali jednake čarape, a Savez je morao da plati 500 franaka.

Top Komentari

Benjamingst
Mafija, da su bili Francuzi, Svabe, Spanci itd rekli bi nova moda plus bi ih nagradili. Posto ovi mrze EHF balkan uvjek ce nesto izmisljati i kaznjavati.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti