Još jedan poraz i to kakav ženske juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine

Postigle samo 10 pogodaka

Još jedan poraz i to kakav ženske juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine

Adnan Beganović

Zenska juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je i četvrti poraz iz isto toliko mečeva u Sjevernoj Makedoniji na Evropskom prvenstvu B divizije.

Nakon poraza od Sjeverne Makedonije, Nizozemske i Kosova, naše mlade rukometašice su poražene i to ubjedljivo i u duelu sa Farskim Otocima.

Izabranice Sanje Bajgorić za 60 minuta postigle su samo deset pogodaka, dok su njihove suparnice samo u prvom poluvremenu postigle 18, a na kraju ukupno 34 pogotka.

Bila je to igra mačke i miša od samog početka, a kako su su zapravo naše najbolje mlade igračice odigrale ovaj meč najbolje govori rezultat iz prvog poluvremena koji je glasio 18:4.

U drugom dijelu su Farski Otoci rutinskom igrom su iz minuta u minut povećavali svoju prednost za konačnih 34:10.

Najefikanije kod pobjedničke ekipe bile su Jana Mittun sa 12, te Brynhild Palasdottir sa pet pogodaka.

Kod naše reprezentacije samo dvije igračice su uspjele postići više od jednog pogotka i to Karla Lovrić četiri, te Ina Džidić tri.

Tako je ženska juniorska reprezentacija grupnu fazu Evropskog B prvenstva okončala sa maksimalna četiri poraza, a onaj od Kosova pa i ovaj ubjedljivi od Farskih Otoka sasvim sigurno će još dugo boliti.

Top Komentari

RASanticeva
Ne može se odmah očekivati od ženskog rukometa u BiH da doživi preporod nakon skoro 15 godina sistemskog uništavanja rukometa u BiH. Glavu gore cure
5 0
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Glavu gore djevojke,ovo vam samo ambicija moze biti da se jos vise trudite! Sretno dalje
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi