Smajlagić nakon bruke na Evropskom prvenstvu: "Moj status? Nepromjenjiv!
VIDEO/FOTO: E. Čaušević

Selektor nakon poraza od Gruzije

Smajlagić nakon bruke na Evropskom prvenstvu: "Moj status? Nepromjenjiv!

Esmer Oštraković

Ako za poraze od Švedske i Nizozemske možemo reći da su bili očekivani, to sigurno ne možemo reći za današnji poraz od Gruzije.

Očekivala se prva, historijska pobjeda naše reprezentacije da barem malo saperemo gorak okus sa ovog Evropskog prvenstva.

Nažalost, ni to se nije desilo nego je Gruzija upisala svoju prvu pobjedu ikada na Evropskom prvenstvu.

Ponovo su naši rukometaši u ključnim momentima djelovali bezidejno i na kraju je sve rezultiralo novim porazom.

Nakon utakmice svoje viđenje dao je selektor Irfan Smajlagić.

Oglasi

"Očigledno je da imamo problema sa kontinuitetom. Mislim da je glavni razlog energija koja nam je neophodna. Odigrali smo 20 minuta, kao i protiv Švedske. Nakon pražnjenja je teško da se vratimo. Imamo tih problema koje treba riješiti. Vrhunski rukomet zahtjeva dvosmjernu igru, možemo parirati u dobrom dijelu, ali igrači moraju raditi na sebi, ali i mi kao ekipa".

Koji je razlog što Benjamina Burića večeras nije bilo u rosteru?

"Nije on razlog za poraz. Moramo tražiti i pojačavati rotaciju igrača. Znamo šta od Burića možemo očekivati, ali ne znamo šta možemo očekivati od Haruna."

Malo je nelogično što nije bilo Burića obzirom da ste rekli da idemo na pobjedu?

Oglasi

"Možda vama zvuči jer nemate uvid u ostale golmane. Mislim da je Harun zaslužio priliku. Brani u klubu, zaslužio je. Sa Burićem znamo na šta možemo računati. Moramo gledati i u budućnosti. Sastavljati roster igrača koji mogu igrati jedan vremenski period. Taj vremenski period je tri, četiri, pet godina."

Kakav je Vaš status? Razmišljate li o odlasku nakon svega?

"Moj status? Nepromjenjiv. Uvijek je isti."

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Razmišljate li o "uvoženju" igrača?

"Moramo tražiti rješenja. Činjenica je da naša liga ne može proizvesti igrače koji mogu igrati na evropskom nivou. Možemo pričati šta hoćemo. Ili da povećamo kvalitet domaće lige ili da tražimo igrače po raznim zemljama. Dosta je kompleksan problem. Ako ne bude jake lige i jakih klubova koji stvaraju igrače koji su spremni odgovoriti zahtjevima kada dođe vrhunska ekipa onda je problem", rekao je Smajlagić.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
bijo si pipe sadsi bosanski pipun nova sorta hahahahahahahahahahaha
0 2
bk123
Ima talenata u BiH...pa zadnjih 10 godina RK Izviđač je iznjedrio 7,8 reprezentativaca Hrvatske....znači ima talenta...kad može Izviđač za Hrvatsku moralo bi moć i Sarajevo, Zenica...za BiH....e sad drugo je pitanje zašto se hrvate majonizira i u korjenu se stvara nepovoljna klima prema dresu BiH.....BiH treba urediti kao normalnu državu, državu koju će svi osjećati kao svoju dok nije tako nema nam napretka u sportu a što je još veći problem nema nam napretka ni i u punu važnijim stvarima.....zato gradimo BiH na zdravim temeljima pa će mo imati više sreće i uspjeha u sportu a opet kažem i u puno važnijim stvarima od sporta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi