Nije moglo bez drame: Dobili smo i drugog učesnika polufinala Evropskog rukometnog prvenstva
FOTO: EPA

Španci se "provukli"

Nije moglo bez drame: Dobili smo i drugog učesnika polufinala Evropskog rukometnog prvenstva

H. Zilić

Reprezentacija Španije drugi je polufinalista Evropskog prvenstva u rukometu.

U petom kolu grupe 2 nakon velike borbe i drame, Španija je savladala Poljsku sa 27:28 i tako osgirala put u polufinale gdje će joj se iz ove grupe pridružiti Norveška ili Švedska, koje večeras igraju međusobni duel.

U današnjem duelu Špance su do trijumfa predvodili Sole, Gomez i Casado sa po četiri postignuta pogotka.

Kod Poljaka ponovo je prvo ime bio Moryto sa šet golova.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Iz grupe 1 kolo prije kraja put u polufinale osigurala je Danska dok su u borbi za drugo mjesto Fracnuska i Island, a sve će se znati nakon sutršanjih mečeva petog kola u grupi 1.

Ovome dodajmo da se u grupi 2 večeras još sastaju Njemačka i Rusija i to će biti borba za četvrto mjesto u grupi i palsman među osam najboljih selekcija Starog kontinenta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi