Novo čudo na Evropskom prvenstvu i crnogorske suze
FOTO: EPA

Drama u Njemačkoj

Novo čudo na Evropskom prvenstvu i crnogorske suze

Haris Zilić

Nastavljena su uzbuđenja na Evropskom prvenstvu u rukometu u Njemačkoj, a večeras se završavaju mečevi drugog kola. Od 18 sati odigrana su tri duela i bilo je dosta uzbuđenja.

U grupi B, Španija se brzo oporavila od debkla od Hrvatske i večeras su deklasirali Rumuniju rezultatom 36:24.

Kod Španaca prvo ime bio je Gomez sa osam pogodaka, dok je kod Rumunije Nistor zabio četiri gola, kao i Dedu.

Grupa A ponudila je dramu i još jednom dokazala da se rukomet igra sve ozbiljnije u mnogim zemljama.

Francuska je bila favorit protiv Švicarske, ali Švicarci su pokazali veliku borbu, znanje. Tri minute prije kraja bilo je 25.25, a završeno je 26:26 i ovaj bod ostavlja otvorena vrata Švicarcima za drugi krug nakon čuda večeras.

Oglasi

U posljednjem kolu ako Švicarska dobije Sjevernu Makedoniju, a Francuska izgbi od Njemačke, moglo bi se desiti da Francuzi idu kući, ako ih ne spasi gol razlika.

U redovima Francuske Fabregas i Mem postigli su po šest golova, dok je kod Švicarske Laube bio neumoljiv sa devet postignutih pogodaka.

Dramu je ponudila i grupa C, tačnije duel Crne Gore i Islanda.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Iako su Crnogorci bili u zaostatku većio dio susreta, tri minute prije kraja stižu do egala od 29:29. Na kraju ipak trijumf Islanda 31:30 što znači da se Crna Gora oprašta od EURO-a kolo prije kraja bez obzira na ishod meča Srbija - Mađarska.

Kod Islanda Magnusson je postigao sedam pogodaka, a kod Crnogoraca raspucani su bili Borozan i Grbović sa po pet pogodaka.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
bosna crna gora makedonija nula nula nularica haj kuci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi