Glavom na loptu, sve za reprezentaciju: Odbrana karijere nije prošla bez medicinske pomoći

Tinejdžer briljirao među stativama

Glavom na loptu, sve za reprezentaciju: Odbrana karijere nije prošla bez medicinske pomoći

Haris Zilić

Uzbudljiv dan je bio na Evropskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj, a nakon dva kola mogu slaviti u Portugalu jer je njihova selekcija izborila plasman u drugi krug.

Portugalci su u drugom kolu grupe grupe F u direktnom okršaju savladali Češku sa 30:27.

Presudilo je prvo poluvrijeme koje su Portugalci dobili sa 13:7, a na golu je briljirao 19-godišnji Diogo Marques.

U posljednjim sekundama prvog poluvremena Marques je žargonski rečeno i "glavu dao" za svoju selekciju.

Česi su imali sedmerac koji je izveo Dominik Solak, ali portugalski mladi golman je glavom zaustavio njegov silovit pokušaj.

Oglasi

Lopta je oborila Marquesa i odmah mu je ukazana lječnička pomoć.

Iako je sve izgledalo nezgodno i bolno, ovaj potez portugalskog golmana uvršten je među najbolje odbrane današnjeg dana na Evropskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Dakle iz grupe F Portugal i Danska idu dalje jer imaju po dvije pobjede i u trećem kolu odlučuju o prvom mjestu u grupi.

Češka i Grčka će igrati u međusobnom duelu za treće mjesto i bolji žrijeb pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2025. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije