Fantastični Norvežani lagano sredili Mađarsku
Foto - EPA

Odlična igra Norveške

Fantastični Norvežani lagano sredili Mađarsku

M. Šljivak

Rukometaši Norveške pobijedili su večeras Mađarsku rezultatom 36:29 u utakmici grupe 2 na Evropskom prvenstvu.

Norveška je od samog početka dominirala i na kraju je bez previše problema upisala novi trijumf.

Otvorili su Norvežani utakmicu serijom od 4:0, Mađari prvi gol postižu tek u sedmoj minuti i imali su zaista velikih problema sa realizacijom.

Koristila je Norveška svaku grešku u prvom dijelu. Imali su u nekoliko navrata i 10 golova prednosti, ali na odmor se otišlo sa plus osam, 20:12.

Mađari su međutim uspjeli da zaprijete u nastavku. Iskoristili su nešto opušteniji ulazak protivnika u drugo poluvrijeme i u 40. minuti su došli na samo minus četiri, 23:19.

Ipak, Norveška nije dopustila da Mađarska napravi neki veliki preokret. Ponovo su podigli ritam igre, razlika je rasla, a u finišu meča odbrane nisu ni postojale.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Igralo se veoma efikasno i na kraju smo vidjeli čak 65 pogodaka, a Norvežani su stigli do zasluženog trijumfa.

Sander Sagosen je sa sedam golova predvodio Norvešku do trijumfa, dok je kod Mađara duo Nagy i Ligetvari postigao po pet.

Top Komentari

user1578689992
Sad se vidi kolko je naša grupa bila težka .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi