Korea osvojila publiku, ali Francuska je ipak prejaka

Francuzi tri od tri

Korea osvojila publiku, ali Francuska je ipak prejaka

Edmir Škorić

Rukometaši Francuske su u meču 3. kola Svjetskog prvenstva pobijedili Koreju sa 34:23.

Francuska je na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj ostvarila i treću pobjedu. Rezultatski gledano, pobjeda je uvjerljiva, ali Korea je zaista pružila dobar otpor, odigrala sjajno poluvrijeme, no u nastavku je ipak ponestalo snage.

Francuzi su poveli sa četiri razlike sredinom prvog dijela, ali je na odmoru rezultat bio 17:16. Korejanci su imali fantastičnih golova, osvajali su publiku u dvorani, ali njihova simpatičnost nije im donijela previše uspjeha.

U nastavku su Francuzi slomili otpor Koreje i očekivano došli do treće pobjede, dok je Korea ostala na dnu bez ijednog boda u grupi A u kojoj su još Njemačka s pet, Rusija s četiri, Brazil s dva i Srbija s jednim bodom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Remili je zabio sedam golova za Francusku, Mahe je postigao šest, a po četiri su dali N'guessan, Abalo i Grebille. U timu Koreje Kang je zabio sedam pogodakal. Kim Dong-myung je postigao pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi