Spektakl u Berlinu: Francuska u posljednjoj sekundi izbjegla poraz

Podjela bodova

Spektakl u Berlinu: Francuska u posljednjoj sekundi izbjegla poraz

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu odigrale su reprezentacije Njemačke i Francuske večeras u Berlinu.

U utakmici koja je odlučivala o prvom mjestu u grupi A, Njemačka i Francuska su podijelili bodove odigravši 25:25.

Njemačka je dosta bolje otvorila susret te je odmah na startu napravila seriju od 2:0, koju je održavala uvodnih deset minuta ali nakon toga se Francuzi vraćaju na 5:5. Nakon toga Nijemci ponovo prave 2:0 i odlaze na 7:5. Uspjeli su svoju prednost krajem prvog poluvremena Nijemci povećati na tri razlike pri rezultatu 10:7. Prvo poluvrijeme završeno je vodstvom Njemačke od 12:10.

Ipak na samom startu drugog poluvremena Francuzi uspijevaju poravnati rezultat na 13:13, a od tog trenutka pa do samoga kraja utakmice igralo se gol za gol. Smjenjivale su se obje reprezentacije u vodstvu, a tek u 50. minuti utakmice Njemačka dolazi do plus 2, pri rezultatu 22:20. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ušlo se u infarkt završnicu, Francuska je tri sekunde prije kraja iz deveterca uspjela da izbjegne poraz i da ostane u igri za prvo mjesto u grupi.

Najbolji strijelci sa po četiri gola u reprezentaciji Njemačke bili su Gensheimer, Strobel i Wiede. Sa druge strane u Francuskoj je ubjedljivo najbolji strijelac bio Mahe sa devet postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi