"Ok, zadnjica je malo veća, ima 41 godinu, ali otpisali su je jer je rodila treće dijete"

Žestoka izjava nakon finala Svjetskog prvenstva

"Ok, zadnjica je malo veća, ima 41 godinu, ali otpisali su je jer je rodila treće dijete"

Haris Zilić

Rukometašice Norvšeke nisu odbranile titulu svjetskih prvakinja. U finalu prvenstva svijeta odigranom u danskom Herningu poražene su od Francuske 31:28 i tako su se Francuskinje "osvetile" za poraz u finalu prvenstva svijeta prije dvije godine.

Poraz je teško pao Norveškoj jer će nakon Olimpijskih igara u Parizu naredne godine lagano doći do smjene generacije, a na scenu stupaju već neke mlađe norveške igračice, tako da dosta ovih djevojaka neće tu biti na Svjetskom prvenstvu 2025. godine.

Na prvenstvu u Danskoj u sastavu nije bilo iskusne Heidi Loke (41) za mnoge jedne od najboljih rukometašica svih vremena.

Njeno isksutvo je nedostajalo Norvežankama posebno u nokaut fazi, a nakon finalne utakmice žestok u objavi je bio Frank Loke, brat od Heidi Loke, također bivši rukometaš.

On smatra da njegova sestra nije pozvana samo zbog godina i činjenice da je ponosna i sretna majka troje mališana, a nedavno je rodila i treće dijete.

Oglasi

"Mnogo razloga je za poraz Norveške, ali pogledajte samo ovaj, pa Heidi Loke sjedi kući na kauču, umjesto da igra na Svjetskom prvenstvu", napisao je Frank Loke brat legendarne rukometašice i jedne od najboljih svih vremena, a zatim dodao:

"Zašto je otpisana iz reprezentacije? To je zato jer ima 41 godinu i jer je rodila treće dijete. Uredu je da se razmišlja o budućnosti, ali na ovakav način otpisati ratnicu poput Loke koja je ginula za Norvešku je bruka."

I tu nije bio kraj "paljbi" bivšeg rukometaša.

"Ok, malo je zadnjica veća, ali gleda li ko kako igra? Nakon što je rodila treće dijete igra ponovo na vrhunskom nivou u svom klubu. Ako ti neko treba u važnim utakmicama to je žena i igračica s ogromnim iskustvom kao Heidi. Uz dužno poštovanje svim igračicama i ekipi, pozicija gdje igra Loke bila je najslabija. Mogla je barem biti tu iz "šale", šteta, da je bila tu, osvojili bi zlato."

Top Komentari

serum11
Nije što sam ti brat, al' si stvarno genije!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti