Kraljice rukometnih parketa odigrale kraljevski u evropskom klasiku
FOTO: EPA

Poznat i drugi polufinalista Svjetskog prvenstva za rukometašice

Kraljice rukometnih parketa odigrale kraljevski u evropskom klasiku

Haris Zilić

Odigran je i drugi četvrtfinalni par Svjetskog prvenstva za rukometašice, gledali smo jedan od klasika žesnkog rukometa između Nizozemske i Norveške. Kao i uvijek i ovaj derbi je ponudio sjajan rukomet.

Nakon velike borbe, Norvežanke idu u lov na novu medalju obzirom da su slavile rezultatom 23:30 i izborile plasman u polufinale.

Prvo poluvrijeme bilo je u egalu skoro cijeli dio. Rezultat na poluvremenu je glasio 11:12 u korist Norvežanki.

Tako se igralo i do sredine drugog poluvremena, a onda Norvežanke ubacuju u mašinu svoje protivnice i sedam minuta prije kraja na semaforu je bilo 20:25 za Norvežanke i to je prelomilo utkamicu.

Do kraja konačnih 23:30, tako su kraljice rukometnih parketa došle u priliku da osvoje novu medalju na velikim takmičenjima.

Oglasi

Norvešku je do trijumfa predvodila raspucana Skogrand sa devet golova, pet je dodala Bakkerud. Kod Nizozemske Housheer je postigla četiri gola, kao i Malestein, Polman je upisala tri gola.

Francuska je u prvom četvrtfinalu savladala Češku 33:22. Norveška u polufinalu čeka boljeg iz duela Danska - Crna Gora, a Francuska boljeg iz duela Švedska - Njemačka.

Preostala dva duela četvrtine finala na Svjetskom prvenstvu za rukometašice na rasporedu su sutra.

Svjetsko prvenstvo za rukometašice, četvrtina finala:

Nizozemska - Norveška (11:12) 23:30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi