"Ja sam pivot koji osvaja prostor": Otkrivena je stvarna kilaža diva iz Konga

Prva zvijezda Mundijala

"Ja sam pivot koji osvaja prostor": Otkrivena je stvarna kilaža diva iz Konga

A. Čaušević

Gauthier Mvumbi Thierry je prva priča Svjetskog prvenstva u rukometu bez obzira što igra u totalnom autsajderu, Kongu. 

O Mvumbija se priča već danima, prvenstvno zbog njegovog fizičkog izgleda jer na terenu izgleda poput diva u odnosu na ostale.

Oficijalna stranica takmičenja tvrdi da je visok 1.76 metara i da je težak 89 kilograma, dok je stranica IHF-a, nešto realnija s visinom 1.92 metar i 110 kilograma.

Međutim, iz Francuske gdje Mwubi nastupa za niželigaša Drexu stižu potpuno drugačije informacije.

Specijalizovani portal za rukomet Handnews je u članku posvećenom divu iz Konga objavio informaciju kako je Mvumbi težak 137 kilograma i visok 195 centimetara.

"Ja sam pivot koji osvaja prostor prostor", kazao je ovaj 26-godišnjak za francuske medije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Nikad u životu nisam sanjao da ću igrati na Svjetskom prvenstvu, zato treba dati sve od sebe jer se to može desiti jednom u životu. Morate uživati u tome", dodao je on.

On je i protiv Danske uspio zabiti četiri gola, baš kao i Argentini. Dobio je i pohvale legendarnog Shaquillea O'Neala te s punim pravom nosi nadimak "rukometni Shaq".

Promo

Top Komentari

pero98
Ne znam gdje je problem, on je uzoran sportaš i brine se za svoj izgled.
3 2
Mele
Nwko bih rekao da je sramota ovakvog ga gledati na svhetskom prvenstvu, dok ce frugi reci evo dokazao je da i debeljuce mogu ovo igrati. Kao Ruiz sto je bucko u boksu.ili Sapp u svakoj vjestini se skoro takmicio, mada on ima misica ne kao ovaj, sav otisao u stomak.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi