Selektor Njemačke bio je itekako ljut na IHF nakon poraza od Francuske

Smatra da stvari nisu poštene

Selektor Njemačke bio je itekako ljut na IHF nakon poraza od Francuske

E. Oštraković

Njemačka je sinoć poražena od Francuske sa 28:35, te je tako eliminisana sa Svjetskog prvenstva. Odigrali su rukometaši Njemačke jako dobrih uvodnih petanest minuta, ali su ankon toga nestali.

Prvo poluvrijeme je ipak bilo koliko toliko dobro za njih, ali i je Francuska u drugom poluvremenu jednsotavno pregazila.

Selektor Njemačke, Alfred Gislason, nije bio zadovoljan činjenicom da je Francuska imala jedan dan više odmora pred četvrtfinale.

"Čestitam protivniku na zasluženoj pobjedi, ali smeta mi raspored na ovom turniru. Velika je razlika u tome da li imate jedan ili dva dana odmora. To je bio važan faktor pred ovu utakmicu", rekao je Gislason.

Francuska je posljednji susret grupne faze sa Španijom igrala u nedjelju, dok je Njemačka sa Norveškom igrala u ponedjeljak.

Naravno da nam je to napravilo problem jer nismo imali vremena da se adekvatno pripremimo za utakmicu. U ovakvom sistemu kada se turnir igra u dvije države nemoguće je da svi imaju iste uslove", rekao je Gislason, te je dodao:

Oglasi

"Tim koji mora više putovati samim tim ima manje vremena za pripremu naredne utakmice. Francuska je imala više vremena za odmor i za pripremu. Njihova pobjeda je zaslužena, ali činjenica da nismo imali jednake uslove za pripremu mi smeta", završio je Gislason.

Podsjetimo, Francuska je uprkos izjednačenom prvom poluvremenu, na kraju upisala ubjedljivu pobjedu protiv Njemačke i tako se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva.

Prvo poluvrijeme pružilo je borbenu igru sa obje strane, a Njemačka je uspjela da na odmor ode sa neriješenim rezultatom. Bilo je 16:16.

U drugom poluvremenu, na terenu je postojala samo jedna reprezentacija, a to je bila Francuska koja je na kraju slavila sa 35:28.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pet golova u pobjedi Francuske postigao je Fabregas, te je tako vodio svoju ekipu do pobjede protiv Njemačke i prolaska u polufinale.

Najefikasniji u redovima Njemačke bio je Golla, ali to mu neće mnogo značiti obzirom da Njemačka nije prošla u polufinale Svjetskog prvenstva.

Top Komentari

zure28
Da je Njemačka dobila nebi to ni spomenuo.
0 1
stranputica
Pa niti teoretično dvije ekipe ne mogu imati iste uslove. Imale bi iste uslove, samo kad bi igrale utakmicu u isto vrijeme na istom mjestu, noćili u istom hotelu, na istom spratu,.....da dalje ne nabarajam. Da, Gospodine, svi nemaju iste uslove. Zato se pripremaš godinama, ti i tvoji igrači, da te male razlike ne utiču na ovakvim utakmicama....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi