Glupost ponajboljeg rukometaša svijeta: "Žao mi je, ispričavam se svima"

Uwe Gensheimer isključen sinoć

Glupost ponajboljeg rukometaša svijeta: "Žao mi je, ispričavam se svima"

E. Škorić

Njemački rukometaš Uwe Gensheimer dobio je isključenje u meču sa Nizozemskom jer je pogodio golmana u glavu iz sedmerca.

Prva zvijezda njemačke reprezentacije isključena je u 16. minuti zbog nevjerovatne gluposti.

Gensheimer je izvodio sedmerac za Njemačku, ali je pogodio u glavu nizozemskog golmana Barta Ravensbergena, koji je pao na parket, a slovenski sudija je Nijemcu pokazao crveni karton.

Pravila su jasna, svaki udarac iz sedmerca koji prođe blizu glave ili pogodi golmana z glavu smatra se opasnom igrom i rezultira isključnjem, pa je Gensheimer ostao na dva postignuta gola i odigrao je samo uvodnih 15ak minuta.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Njemačka je svejedno iskoristila veliku ulogu favorita i slavila je sa 34:23, a kapiten ove selekcije je nakon utakmice kazao:

"Stvarno ga nisam namjerno želio pogoditi u glavu. Jako često pucam penale visoko preko ramena golmana i svjestan sam da postoji rizik da ću ga pogoditi. Žao mi je, ispričao sam mu se, a ispričavam se i igračima što sam dobio isključenje", rekao je Gensheimer nakon utakmice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi