Nijemci nisu dozvolili iznenađenje na startu Evropskog prvenstva

Pala Nizozemska

Nijemci nisu dozvolili iznenađenje na startu Evropskog prvenstva

A. Čaušević

U prvom susretu grupe C Evropskog prvenstva u rukometu Njemačka je opravdala ulogu favorita pobijedivši Nizozemsku sa sigurnih 34:23.

Meč je počeo sa dva gola Nizozemaca, ali kako je meč odmicao Nijemci su dolazili do svoje igre i uspjeli su preokrenuti. U 15. minuti je zabio za +6 (10:4).

Njemačka je nakon prvih 30 minuta igre imala dva gola prednosti (15:13), ali je u 16. minuti ostala bez jednog od najboljih igrača kada je Gensheimer dobio direktan crveni karton.

U prvih 15-ak minuta drugog dijela se uglavnom igralo gol za gol, da bi Njemačka u periodu od 45. do 52. minute napravila seriju 7:0 i stigla do dvocifrene prednosti (29:19).

Do kraja meča Njemačka je uspjela i povećati prednost za konačnih 34:23.

Najefikasniju u pobjedničkom timu bili su Hafner i Kohlbacher sa po pet golova, dok je Wolff upisao 14 odbrana. Kod poraženih izdvaja se učinak Smitsa od sedam golova, Steins je dodao šest. Golman Ravensbergen je meč završio sa sedam odbrana.

EP u rukometu, grupa C:

Njemačka - Nizozemska 34:23 (15:13)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Njemačka: Bitter (1 odbrana), Wolff (14 odbrana), Gensheimer 2, Wienecek 3, Reichmann 3, Pekeler 1, Weber 1, Michalzick, Hafner 5, Kuhn 4, Bohm 2, Kohlbacher 5, Kastening 4, Schmidt 2, Zieker 2, Drux.

Nizozemska: Ravensbergen (7 odbrana), Eijlers, Leenders 2, Sluijters 1 , Steins 6, Benghanem 1, Schagen 1, Steins 1, Schoenaker, Versteijnen, Smits 7, Adams, Boomhouwer 2, Jerry 1, Baijens 1, Remer.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Nema razlike, isto je to.
0 0
karlhajncbrazzzo
A Holandija?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti