Goraždani žele pobijediti Borac, a u Rukometni savez odmah šalju jedan zahtjev

Može li RK Goražde ostati u ligi?

Goraždani žele pobijediti Borac, a u Rukometni savez odmah šalju jedan zahtjev

Edmir Škorić

Rukometaši Goražda pokušat će u naredne dvije utakmice zadržati status premijerligaša.

Goraždani su trenutno na 11. mjestu ispred Kaknja i sarajevske Bosne, ali ono što im ne ide u prilog je ranija odluka Rukometnog saveza BiH da iz lige ispadaju tri tima, odnosno upadaju četiri.

Za tim iz Goražda najprije predstoji težak domaći meč s ekipom Borca, a nakon toga i gostovanje u Maglaju.

Ukoliko ostane na snazi odluka RS BiH da iz lige ispadaju tri tima, onda je jasno da Goraždani nemaju puno šansi, ali ne žele se predati.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Sutra igramo posljednju ovosezonsku utakmicu protiv ekipe RK Borac. Suvišno je bilo šta govoriti o gostujućoj ekipi o kojoj imamo najbolja mišljenja, ali na nama je da se našoj publici pobjedom odužimo za ogromnu podršku tokom cijele sezone i pred zadnje kolo ostanemo u borbi za opstanak u Premijer ligi po aktuelnim Propozicijama za koje ćemo već u ponedeljak UO RS BIH poslati zahtjev za korekciju jer smatramo da nisu donesene u skladu sa Pravilnikom RS BiH i da iste nisu punomoćno na snazi obzirom da RS BiH na dan 31.08.2017 nije bio u potpunosti registrovan niti je istog dana postojala Odluka RS BiH godinu dana prije donesena od Propozicija o promjeni broja klubova u PL BiH, a koju nalaže Pravilnik o organizaciji takmičenja", rekao je Zafir Kajević, prvi čovjek RK Goražde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi