U Derventi će sutra da "gori": Akcija navijača za meč s Goraždem
Bjelošević je preuzeo trenersku palicu Dervente nakon što je Zoran Dokić doživio srčani udar

Borba za opstanak u PL

U Derventi će sutra da "gori": Akcija navijača za meč s Goraždem

Rukometaši Dervente i Goražda sutra će odigrati vjerovatno najzanimljiviju utakmicu 24. kola Premijer lige BiH za rukometaše.

Oba grada se mogu nazvati rukometnim, Goražde posebno, no timovi iz obje ove sredine ne mogu se pohvaliti dobrim rezultatima ove sezone. Derventa je deveta sa 25 osvojenih bodova, dok je Goražde još slabije plasirano, 11. sa 23.

Stoga će sutrašnji okršaj u Derventi najvjerovatnije odlučiti o tome ko će uz već prežaljene sarajevsku Bosnu i Kakanj u niži rang takmičenja.

Derventa je posljednjih godina bila zanimljiva rukometna sredina sa vrlo solidnim igračima i istim takvim rezultatima, no ove sezone nešto je krenulo naopako. Prošli mjesec odlični trener Zoran Dokić doćivio je srčani udar, a njegovo mjesto preuzeo je pomoćnik Milorad Bjelošević.

"Sutra nam nema druge nego pobijediti. Sve znamo, svjesni smo da je ulog veliki i da će biti teško, no spremni smo na sve. Nama ništa drugo ne preostaje nego da dobijemo, a onda, pošto smo slobodni u pretposljednjem kolu, osluškujemo šta će se dešavati na ostalim terenima. Najgore od svega je što nam ni trijumf ne garantuje opstanak. U svakom slučaju poraženom će biti još teže", priča Bjelošević.

On nije morao posebno apelovati na podršku navijača.

"Akcija je u gradu da dvorana bude ispunjenija nego u nekim prethodnim mečevima. Navijači, ljubitelji rukometa u Derventi su također svjesni koliko je ovaj susret bitan, pa se nadam da će atmosfera biti uzavrela."

Derventa je prethodnih godina bila tvrd orah svima, šta se ove sezone desilo, pa više nije tako?

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Ove sezone smo ušli u takmičenje jače i ambicioznije nego prethodnih, ali nekoliko neriješenih rezultata uvjetovalo je da smo sada pri dnu. Mislim da je presudno to što je ove godine liga izjednačenija nego ikada. Osim Izviđaća i Vogošće svi su tmovi u pet deka, pa onda kada napraviš kiks ili dva - budeš deveti. Da smo dobili četiri utakmice umjesto što smo remizirali sada bi bili četvrti", kaže Bjelošević i dodaje:

"Onda desilo se to i sa trenerom Dokićem, pa je i to poremetilo atmosferu. Klub nije želio tražiti novog trenera jer nije bilo mnogo do kraja, pa sam ja preuzeo palicu. Isto radimo, čak možda i jače i nadamo se da će to rezultirati opstankom."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi