Gračanica iznenadila Borac, pobjeda visočke Bosne, Vogošća slavila u Živinicama

Premijer liga za rukometaše

Gračanica iznenadila Borac, pobjeda visočke Bosne, Vogošća slavila u Živinicama

E. Škorić

Rukometaši Gračanice iznenadili su Borac, pa su u Boriku slavili sa 24:22 u meču šestog kola.

Gračanlije su se ispostavile najugodnijim iznenađenjem Premijer lige, a nakon šest kola imaju četiri pobjede, dok je Borac poprilično loše otvorio ovu sezonu.

U Visokom je Bosna savladala ekipu Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja sa 33:26.

Kao najbolji u domaćoj ekipi nametnuo se Kapić sa 13 golova, dok je sedam dodao Harmandić, a još jedan od heroja bio je i golman Sirčo sa 16 odbrana. Na drugoj strani sjajan je bio Abdurahmanović sa 10 golova.

Bosna u narednom kolu gostuje Derventi, dok će Sloga dočekati imenjaka iz Doboja.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U Živinicama je Vogošća kao gost savladala Konjuh rezultatom 26:21, dok je Sloga u Doboju deklasirala Lokomotivu sa 45:25, a Maglaj je bio bolji od Zrinjskog rezultatom 28:23.

Dodajmo još da je Derventa u gostima kod Slavije pobijedila sa 27:26, a Leotar je bio bolji od Goražda sa 33:24.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi