Vogošća sigurna protiv Maglaja

Premijer liga BiH za rukometaše

Vogošća sigurna protiv Maglaja

U okviru 5. kola Premijer lige za rukometaše, Vogošća je na svom parketu savladala Maglaj.

Vogošćani su u ovoj utakmici pokazali više nego gosti iz Maglaja i na kraju sasvim zasluženo slavili rezultatom 32:26, a ovo im je ujedno bio treći ovosezonski trijumf.

Domaći su na pauzu otišli s prednošću od 13:11, a u nastavku su uspješno kontrolirali utakmicu, te je uspješno priveli kraju.

U pobjedi Vogošće je najefikasniji bio Haso Ćosić sa sedam pogodaka, dok je kod gostiju bolji od ostalih bio Edo Mehinagić sa deset.

Premijer liga BiH, 5. kolo:

Vogošća - Maglaj 32:26

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):


Vogošća: Efendić, Ivanković, Delalić, Geko (2), Kadrić (4), Čorbo, Hrbat (6), Omahić (1), Gavrić, Bosić, Čičkušić (4), Ćosić (7), Zahirović, Osmanhodžić (5), Džinović (3)

Maglaj: Kujrić, Kahriman, Bašić (1), Mehinagić (10), Šarenac (5), Kadrić (1), Hasić, Bajrić (2), Memišević (2), Kendić (1), Malbašić, Ridžal (2), Bajraktarević (2), Moravac, Mutapčić, Džambegović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi