Gračanica na krilima sjajnog Hamidovića savladala Goražde
Foto. RK Gračanica

Premijer liga BiH, 1. kolo

Gračanica na krilima sjajnog Hamidovića savladala Goražde

Zbog činjenice da je dvorana u kojoj inače domaće utakmice igra MRK Goražde bila zauzeta, ova ekipa je u 1. kolu nove sezone Premijer lige u Višegradu dočekala ekipu RK Gračanica, a gosti su na kraju slavili pobjedu rezultatom 27:28.

Od samog starta susreta se gledala dosta neizvjesna utakmica, ali se i činilo da su gosti nešto koncentrisanije ušli u ovaj meč.

Nakon prvih 30 minuta igre Gračanica je vodila rezultatom 11:12, da bi nakon velike borbe u drugom dijelu gosti uspjeli slaviti pobjedi i na najbolji mogući način otvoriti sezonu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio sjajni Dino Hamidović koji je postigao čak 14 golova. Pet pogodaka je dodao Tufekčić, dok su po dva postigli Toromanović, Mehmedović, Đulić i Šahdanović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U ekipi Goražda se istakao Nedim Merkez sa devet golova, šest je dodao Bukva, dok je jedan manje postigao Džemal Osmanković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi