Gračanica na nogama: Derbi se igra sutra, a sve karte su rasprodane
Gračanlije su u sjajnoj formi, a nakon što su izbacili Slobodu, pokušat će da i u subotu favorizovanu visočku Bosnu dobiju u prvenstvenom meču

Bosna Visoko gostuje Gračanici

Gračanica na nogama: Derbi se igra sutra, a sve karte su rasprodane

Edmir Škorić

U subotu navečer od 18 sati u Gračanici se igra derbi kola u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Gračanlije su prethodno uspjele da savladaju Slobodu u revanšu osmine finala Kupa s četiri razlike, što im je donijelo prolaz u četvrtfinale, pa se sada ponovo izabranici Damira Doborca mogu posvetiti domaćem šampionatu.

Ekipu Gračanice sada čeka “meč sezone”, s obzirom na to da im u goste dolazi vodeća ekipa lige, Bosna iz Visokog.

U prethodnih deset mečeva u Premijer ligi, Gračanica je upisala osam pobjeda, baš kao i Bosna, koja ima doduše poraz manje, a ovo će biti bez sumnje prilika da sastav pod vodstvom proslavljenog reprezentativca Damira Doborca pokaže za šta je sve spremna u ovoj sezoni.

Ono što je već sada zagarantovano, a što smo najavili i prije duela sa Slobodom u srijedu, dvorana Luke bit će ispunjena do posljednjeg mjesta i ne postoji veći motiv za rukometaše Gračanice da daju sve od sebe i da na ispitu zrelosti odigraju najbolju moguću utakmicu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Dolaze i navijači RK Bosna Visoko

Naravno, imat će jak motiv i gosti koji će imati i svoje navijače iza leđa, ali publika ipak do te mjere ne učestvuje u igri, pa moraju jedni, odnosno drugi na parketu dati više od 100 posto svojih mogućnosti da ostvare željeni rezultat, a to je pobjeda.

Ovome ćemo dodati da je Mirza Kapić, sjajno krilo Bosne, doživio tešku povredu na treningu pred subotnji derbi, a u RK Gračanica su mu zaželjeli brz oporavak i na neki način iskazali solidarnost sa rivalom.

Top Komentari

ja224
gracanico i dok spavam,tebe sanjam samo tebe volimmm. idemo momciiii
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi