Gračanica slavila na gostovanju u Vogošći

Za kraj prvog dijela sezone

Gračanica slavila na gostovanju u Vogošći

E. Oštraković

Rukometaši Gračanice ostvarili su pobjedu na gostovanju kod Vogošće, te su tako na najbolji mogući način završili prvi dio sezone.

Vogošća u proteklim godinama nije odgovarala Gračanlijama, ali ovaj put su izabranici Damira Doborca ostvarili pobjedu na teškom gostovanju.

Već nakon prvog poluvremena vidjelo se da bi rukometaši Gračanice mogli ostvariti pobjedu, a na odmorus su imali tri gola prednosti. Rezultat je bio 12:15.

U drugom poluvremenu domaći su pokušali da se vrate u utakmicu, ali gosti to nisu dopustili, te su na kraju ostvarili pobjedu od šest razlike, a konačan rezultat bio je 29:35.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ekipa Gračanice je tako nakon nove gostujuće pobjede prvi dio sezone završila na četvroj moziciji sa 20 osvojenih bodova, dok je Vogošća na šestom mjestu sa bodom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi