Bh. čaršija večeras ne spava: Dočekali su svoje rukometne heroje na spektakularan način
FOTO/VIDEO: E. Oštraković

Gračanica slavi jesenju titulu

Bh. čaršija večeras ne spava: Dočekali su svoje rukometne heroje na spektakularan način

H. Zilić

Kraj godine kao iz snova za Gračanicu. Pomenuta bh. čaršija večeras ne spava i novogodišnje slavlje može početi na sportski način. Rukometaši Gračanice jesenji prvaci su Bosne i Hercegovine nakon furioznog jesenjeg dijela prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine gdje su osvojili 21 od moguća 24 boda.

Kruna sjajne jeseni došla je večeras u gostima kod odlične ekipe Vogošće. Gračanlije su u derbiju kola slavile 28:21 i slavlje je moglo početi.

Vjerovatno ni najveći optimisti u Gračanici nisu vjerovali u ovakvu polusezonu izabranika trenera Damira Doborca.

Opis nije dostupan.
Slavlje navijača i rukometaša Gračanice zajedno sa stručnim štabom

Gračanica je poznata kao rukometna čaršija, daleko kroz historiju ovaj sport ima svoj pečat, ime i prezime u Gračanici, a navijači su znali nagraditi rukometaše stručni štab za sjajnu jesen.

Po dolasku iz Vogošće na ulicama Gračanice, tačnije ispred dvorane priređen je sjajan doček uz pjesmu i bakljade.

Šampionski doček kakvom bi pozavidjeli i fudbalski timovi koji donose trofeje u svoje gradove.

Istina, Gračanica je tek na pola puta, a ako se po jutru dan poznaje ova sezona bi mogla biti uspješna za ovaj sjajan rukometni kolektiv.

Jesenja titula se proslavila na fenomenalan način, slavlje će da traje, a možemo tek zamisliti kako će biti u Gračanici na proljeće ako ova ekipa osvoji titulu rukometnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Gračanlije će najvećeg rivala imati u ekipi Izviđača, a sigurno da svoju računicu imaju banjalučki Borac kao i Vogošća.

Nema sumnje da nas očekuje fenomenalno proljeće na bh. parketima, a čini se da rukomet lagano vraća sjaj iz nekih starih vremena. Vogošća i Sloboda su prezimili u Evropi među 16 su u EHF European Kupu, dvorane su sve punije, a reprezentacija je izborila još jedno veliko takmičenje, EURO koje se održava u Njemačkoj u januaru 2024. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi